3 λάθη να αποφύγετε στη φιλοξενία ιστοσελίδων

Η επιλογή μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα που θα πρέπει να κάνετε για τη δική σας ιστοσελίδα. Ο πάροχος web hosting θα σας παρέχει τον απαραίτητο χώρο στο διαδίκτυο για την ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη απ’όλο το κόσμο. Όμως η επιλογή ενός παρόχου και οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται.

Υπάρχουν μερικά λάθη που πρέπει να αποφεύγεται κατά την επιλογή του παρόχου.

1) Δωρεάν χώρος/web space: Αρκετές εταιρείες θα σας προσφέρουν δωρεάν χώρο για να φιλοξενήσετε δωρεάν την ιστοσελίδα σας. Μείνετε μακρυά! Τίποτα δεν υπάρχει δωρεάν, πόσο μάλλον οι υπηρεσίες web hosting. Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια υπηρεσία που κοστίζει – έτσι δε μπορεί να προσφέρετε δωρεάν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πάροχος θα γεμίσει την ιστοσελίδα σας με διαφημίσεις έτσι ώστε να βγάζει το κόστος του από την φιλοξενία που σας προσφέρει. Στη χειρότερη περίπτωση – κι αυτό που συμβαίνει πιο συχνά – η ιστοσελίδα σας θα είναι μόνιμα down καθώς ο σέρβερ που σας φιλοξενεί – μαζί με εκατοντάδες άλλες ιστοσελίδες – θα έχει όλο προβλήματα από τους χρήστες. Δυστυχώς η δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων δεν υφίσταται και θα σας παρακαλούσαμε – για εσάς – να μην μπλέξετε με αυτό.

2) Περιορισμένα χαρακτηριστικά στο πακέτο hosting : Αποφύγετε εταιρείες που θα σας προσφέρουν απλά τα βασικά, μαζί με το πακέτο web hosting. Δηλαδή απλά το χώρο και τη γραμμή για την ιστοσελίδα σας. Βρείτε εταιρείες που θα σας προσφέρουν αρκετά έξτρα με την αγορά σας, όπως πίνακα ελέγχου, στατιστικά για την ιστοσελίδα σας, διαχείριση emails, databases,κ.α.

3) Χαμηλό κόστος φιλοξενίας: Συνήθως τα φθηνά πακέτα φιλοξενίας καταλήγουν να είναι τα πιο ακριβά. Γιατί; Γιατί θα έχετε ήδη πληρώσει το φθηνό και μετά από λίγο διάστημα θα αλλάξετε σε άλλη, πιο αξιόπιστη εταιρεία και θα έχετε πληρώσει το πακέτο 2 φορές. Αποφύγετε μικρές εταιρείες που προσφέρουν πακέτα για 1-2-3€ . Αυτό το κόστος δε καλύπτει ούτε τα βασικά έξοδα μιας επιχείρησης. Σκεφτείτε: Μια εταιρεία web hosting έχει να καλύψει τα έξοδα server, τα έξοδα διαχείρισης, τους administrators, τους τεχνικούς, τα πάγια έξοδα, τα έξοδα γραφείου και μέσα σ’όλα, να βγάλει και κέρδος.

Η συμβουλή μας ότι αφορά την επιλογή του πάροχου web hosting που θα επιλέξετε, είναι να αποκτήσετε το δικό σας domain name(και όχι τα δωρεάν με μεγάλες καταλήξεις,κ.ο.κ.) και έπειτα μια αξιόπιστη εταιρεία που θα σας προσφέρει τη καλύτερη δυνατή εμπειρία στη φιλοξενία ιστοσελίδων. Η ιστοσελίδα μας, έπειτα από χρόνια στο διαδίκτυο με δεκάδες ιστοσελίδες και project, σας προτείνει την Tophost για όλες τις διαδικτυακές σας ανάγκες.