webhosting1

 

 

Web hosting Ελλάδα, Ευρώπη ή Αμερική
 

Ξεκινώντας την διαδικτυακή σας εμπειρία, θα έχετε πέσει και εσείς στο δίλημμα της επιλογής : Web hosting σε Ελλάδα,Ευρώπη ή Αμερική;
 

Φυσικά αναφερόμαστε στη τοποθεσία που θα έχει ο σέρβερ που θα επιλέξετε και όχι τόσο εαν η εταιρεία θα είναι Ελληνική ή ξένη. Παρακάτω στο άρθρο θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τις διαφορές που μπορεί να συναντήσετε εαν επιλέξετε φιλοξενία σε Ελλάδα,Ευρώπη ή Αμερική.
 

Web Hosting Ελλάδα
 

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας στην Ελλάδα, αυτόματα θα σημαίνει λίγο γρηγορότερους χρόνους απόκρισης στους Έλληνες χρήστες. Έτσι εαν η ιστοσελίδα σας απευθύνεται σε Έλληνες κατοίκους στο μεγαλύτερο ποσοστό, τότε καλό θα ήταν η φιλοξενία να γίνει είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη(θα αναλύσουμε παρακάτω).
Φιλοξενώντας μια ιστοσελίδα σε Ελληνικό datacenter, αυτόματως επιτυγχάνεται καλύτερες ταχύτητες με όλους τους Ελληνικούς πάροχους ISP (ote,forthnet,κ.ο.κ.)

 
Το καλύτερο hosting, στην TOPHOST!
 

Web Hosting Ευρώπη
 

Πέρα από την επιλογή της Ελλάδας, μεγάλη ζήτηση έχει και το web hosting στην Ευρώπη. Αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή εαν το website σας θα έχει κοινό Ευρωπαϊκό. Φιλοξενώντας μια ιστοσελίδα σε Ευρωπαϊκό datacenter πετυχαίνετε πολύ καλές ταχύτητες για όλη την Ευρώπη – και της Ελλάδας φυσικά. Το web hosting στην Ευρώπη είναι αρκετά οικονομικό ενώ υπάρχουν δεκάδες αξιόπιστες εταιρείες για να διαλέξετε.
 

Web Hosting στην Αμερική
 

Πριν λίγα χρόνια η φιλοξενία στην Αμερική ήταν μονόδρομος. Αυτό γινόταν αφενός λόγω κόστους(τα πακέτα εκεί και λόγω ισοτιμίας ήταν πολύ χαμηλά) και αφετέρου καθώς όλες οι μεγάλες εταιρείες web hosting πριν 10 χρόνια ήταν με βάση την Αμερική, οπότε και οι σέρβερς τους ήταν κι αυτοί εκεί. Το web hosting στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση.
Τα πλεονεκτήματα από την φιλοξενία στην Αμερική είναι η χαμηλή – συγκριτικά – τιμή καθώς και οι υψηλές ταχύτητες για επισκέπτες από την Αμερική.
 

Λέγοντας για ταχύτητες και συγκρίνοντας τις 3 επιλογές, οι διαφορές στον μέσο χρήστη είναι αμελητέες (όσον αφορά το network καθαρά). Εαν οι web hosting ανάγκες μας είναι πιο εξεζητημένες(game server, radio server,streaming,κτλ) τότε η Ευρωπαϊκή ή/και Ελληνική φιλοξενία είναι μονόδρομος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι ταχύτητες θα σας φαίνονται σχεδόν το ίδιο – εξαίρεση είναι (και ισχύει για όλες τις τοποθεσίες) να μην είναι οι σέρβερ γεμάτοι και κακοστημένοι.
 

Διαβάστε τις κριτικές για εταιρείες web hosting στην ιστοσελίδα μας και αποφασίστε μόνοι σας για την εταιρεία που θα επιλέξετε!