Η φιλοξενία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πολύ σημαντική για την μετέπειτα επιτυχία της επιχείρησής σας. Ένα αργό web hosting θα σας γεμίσει απογοητευμένους πελάτες που θα κλείνουν τη σελίδα σας πριν καν ακόμα δούνε κάποιο προϊόν.

Αντίθετα, μια γρήγορη και καλό στημένη ιστοσελίδα θα προσελκύσει δεκάδες υποψήφιους πελάτες κι αν έχετε τα κατάλληλη προϊόντα πολύ σύντομα θα αρχίσει να πουλάει!

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια υπηρεσία που πρέπει να πάρετε υπόψιν πολύ σοβαρά πριν προχωρήσετε σε αγορά κάποιου πακέτου και να μελετήσετε κάποια από τα παρακάτω κριτήρια που θα σας αναφέρουμε.

 

Επιλέξτε έναν καταξιωμένο πάροχο, με δυνατότητα αναβάθμισης

Το σωστό -και πιο οικονομικό – είναι να ξεκινήσετε με ένα μικρό πακέτο hosting και στην πορεία και όταν οι ανάγκες σας αυξηθούν, να αναβαθμίσετε σε κάτι μεγαλύτερο.

Κάποιοι πάροχοι όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αναβάθμιση που θα χρειαστείτε είτε λόγω έλλειψης πόρων (π.χ. μπορεί να μη διαθέτουν πακέτα vps hosting ή dedicated για να αναβαθμίσετε από το απλό shared hosting) είτε λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.

Τέτοιες εταιρείες θα πρέπει οπωσδήποτε να τις αποφεύγετε καθώς όταν μεγαλώσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα – και αυτό θα συμβεί σίγουρα εφόσον προσφέρετε κάτι καινοτόμο και με αξία, στους πελάτες σας – δεν θα μπορείτε να το υποστηρίζετε στην ίδια εταιρεία και θα πρέπει να μεταφερθείτε σε άλλον πάροχο – μια διαδικασία επίπονη που θα σας κοστίσει χρόνο, χρήμα και ίσως και κάποια ώρα σε downtime του καταστήματός σας.

Γι’αυτό το λόγο προτιμήστε εξ’αρχής μια εταιρεία που προσφέρει επιλογές αναβάθμισης και να μπορείτε να τις αξιοποιήσετε όσο μεγαλώνει η επιχείρησή σας.

 

Πλατφόρμα κατασκευής e-shop

Η πλατφόρμα που θα φτιάξετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα πρέπει να είναι μια εύκολη στη χρήση, με ενεργή κοινότητα και διαρκείς αναβαθμίσεις για νέες λειτουργίες καθώς και θέματα ασφαλείας.

Από τις καλύτερες πλατφόρμες για κατασκευή site και ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι τόσο το wordpress όσο και το λογισμικό του Prestashop. Και οι 2 πλατφόρμες προσφέρονται δωρεάν ενώ διαθέτουν χιλιάδες modules & plugins τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν, για να φέρετε την ιστοσελίδα σας στα δικά σας μέτρα!

Προτιμήστε μια αξιόπιστη πλατφόρμα όπου δεν έχει κενά ασφαλείας ή όταν προκύπτουν τα κλείνει άμεσα με νέες εκδόσεις. Υπάρχουν διάφορα λογισμικά για δημιουργία ιστοσελίδας και eshop τα οποία όμως είναι επιρρεπή σε επιθέσεις hackers με αποτέλεσμα να κινδυνεύεται να χάσετε όλη σας τη δουλειά!

 

Φωτογράφιση των προϊόντων σας

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι οι φωτογραφίες και η πλήρη περιγραφή των προϊόντων σας. Ένας επισκέπτης μόλις μπαίνει στην ιστοσελίδα σας, πολύ πιθανόν δε γνωρίζει τίποτα για εσάς, την εταιρεία και τα προϊόντα σας.

Με λεπτομερείς φωτογραφίες καθαρής, υψηλής ανάλυσης καθώς και αναλυτική περιγραφή, μπορείτε να του προσδώσετε άμεσα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το προϊόν σας.

Σκεφθείτε ότι ο πελάτης σας εμπιστεύεται δίχως να έχει δει ή να πιάσει το προϊόν από κοντά – παρά μόνο εξ’αποστάσεως!

Οπότε εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τον φέρετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο προϊόν με καταπληκτικές φωτογραφίες και αναλυτική περιγραφή αυτό που προσφέρεται!

 

Ασφαλείς πληρωμές & δεδομένα

Ένα άλλο σημαντικό θέμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι οι ασφαλείς πληρωμές. Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες της υψηλό επίπεδο ασφάλειας, πόσο μάλλον όταν δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας.

Γι’αυτές τις συναλλαγές μπορείτε να τις κάνετε είτε inhouse (και να αποθηκεύετε εσείς τα στοιχεία των καρτών) είτε να γίνονται re-direct σε κάποια τράπεζα με το αντίστοιχο payment module.

Σας προτείνουμε εσείς απλά να κάνετε redirect τη συναλλαγή στο ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας έτσι ώστε να μην έχετε καμία ευθύνη γύρω από τις συναλλαγές, από τη στιγμή που φεύγει από την ιστοσελίδα σας για να μεταβεί στο περιβάλλον της τράπεζας!

Παρ’ολο αυτά όμως, εσείς θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το θέμα των προσωπικών δεδομένων καθώς και όλων των στοιχείων που αποθηκεύεται για τους πελάτες σας, στο δικό σέρβερ.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να επιλέξετε αρχικά τον κατάλληλο πάροχο web hosting για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και έπειτα να ξεκινήσετε την κατασκευή του eshop μέσα από έτοιμες – και πολύ καλές- λύσεις όπως το wordpress & το prestashop.

Σας προτείνουμε να δείτε επίσης τα πακέτα φιλοξενίας της TopHost που είναι η νο1 εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και επίσης σας προσφέρει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε από χαμηλά και λίγους πόρους και σιγά σιγά να αναβαθμίζετε το πακέτο σας, όσο αυξάνονται και οι ανάγκες σας!

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!