Δημιουργία ιστοσελίδας δωρεάν βήμα βήμα

 

Η δημιουργία ιστοσελίδας είναι από τα πρώτα ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου που μόλις ξεκινάει την διαδικτυακή του εμπειρία. Ακόμα και ένα μικρό κατάστημα retail να έχετε, η προβολή στο ίντερνετ μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας σας είναι αυτή που θα αυξήσει την πελατεία σας και θα σας προβάλλει σε μια μεγάλη αγορά – αυτή του 24ωρου διαδικτύου!

 

Πως όμως μπορείτε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα βήμα βήμα χωρίς έξτρα κόστος σε κάποια εταιρεία web design;

 

Είναι εύκολο άραγε να δημιουργήσετε ένα site μόνοι σας; Εδώ στο WebHostingGreece έχουμε φτιάξει έναν αναλυτικό οδηγό βήμα προς βήμα που θα σας παρουσιάσει 3 πολύ εύκολους τρόπους για να φτιάξετε τη δική σας προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα.

 

Δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας μέσω sitebuilder online ή κατασκευή site σε wordpress – το δωρεάν open source δημοφιλές CMS ή μέσω της webnode!

 

Πάμε να τα δούμε όμως στην πράξη..

 

Κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν

 

Με το sitebuilder(ή αλλιώς website builder)  μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα δίχως έξτρα κόστος με την μοναδική προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στο web hosting πακέτο σας. Η εταιρεία TOPHOST που έχουμε δοκιμάσει και φιλοξενούμε πάνω από 150 domains εδώ και 6 χρόνια, προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το sitebuilder μαζί με δεκάδες πρότυπα-templates ώστε να δημιουργήσετε εντελώς δωρεάν τη δική σας ιστοσελίδα!

 

Το sitebuilder είναι ένα free πρόγραμμα για κατασκευή ιστοσελίδας και μπορείτε να το διαχειριστείτε online από οπουδήποτε, μέσα από τον πίνακα ελέγχου PLESK.

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή..

 

Αφού κάνετε παραγγελία το web hosting πακέτο σας από την TOPHOST, απαραίτητο για να έχετε την ιστοσελίδα σας online 24ώρες το 24ωρο,  αμέσως μετά την ενεργοποίηση θα λάβετε κάποια στοιχεία εισόδου στον πίνακα ελέγχου PLESK. Θα συνδεθείτε εκεί και αμέσως θα δείτε το εικονίδιο Sitebuilder ή Web Presence Builder.

 

Πατήστε το και θα ξεκινήσει ο οδηγός βήμα βήμα για την δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας!

 

Στην εικόνα που θα σας παρουσιαστεί (όπως αυτή δίπλα) θα επιλέξετε την πρώτη επιλογή που αφορά την κατασκευή ιστοσελίδας. Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα προσωπικό blog τότε μπορείτε να επιλέξετε την δεύτερη – αν και για αυτήν την περίπτωση θα προτείναμε την κατασκευή blog σε wordpress ανεξάρτητα!

 

Έπειτα, από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο οδηγός του PLESK. Θα σας πάει βήμα βήμα στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Θα επιλέξετε το template(πρότυπο) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, τις σελίδες που θέλετε να δημιουργήσετε( όπως σελίδα «Υπηρεσίες», «προϊόντα», «επικοινωνία», κτλ), τι περιεχόμενο θέλετε να έχουν(εικόνες,κείμενο,βίντεο,κτλ) και τέλος θα δημοσιεύσετε την ιστοσελίδα σας!

 

Μέσα σε λιγότερο από μια ώρα θα μπορέσετε να έχετε την πρώτη σας ιστοσελίδα δημοσιευμένη στο ίντερνετ, εντελώς δωρεάν και με ένα πάρα πολύ ωραίο και επαγγελματικό design!

 

Αυτός είναι ο ένας τρόπος για να έχετε δωρεάν ιστοσελίδα δίχως να πληρώσετε κάποιον web designer ή κάποια εταιρεία αντίστοιχα. Θα χρειαστείτε μόνο το πακέτο Web Hosting που είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση.. Πάμε να δούμε και τον δεύτερο τρόπο που αφορά κατασκευή ιστοσελίδας σε wordpress.

 

Κατασκευή site σε wordpress – Πως φτιάχνω site wordpress

 

Το WordPress είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης περιεχομένου CMS. Είναι κατάλληλο τόσο για portals όσο και για blogs. Πάνω στο wordpress έχουν επίσης «χτιστεί» και μερικά από τα μεγαλύτερα eshops του κόσμου. Υπάρχουν άπειρες παραμετροποιήσεις του πρόγραμματος, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε open source άδεια!

 

Εμείς θα μελετήσουμε την απλή εκδοχή του wordpress, αυτής της κατασκευής μιας εταιρικής ή προσωπικής ιστοσελίδας!

 

Hosting και εγκατάσταση wordpress

 

Το wordpress για να λειτουργήσει χρειάζεται ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων ή να φτιάξετε έναν server στο σπίτι σας. Φυσικά το δεύτερο είναι ένα πολύ δύσκολο σενάριο καθώς θα πρέπει να αφιερώσετε έναν υπολογιστή να τρέχει 24/7, να τον ασφαλίσετε από κινδύνους, κ.ο.κ. Με τις τιμές στο web hosting να είναι ιδιαίτερα προσιτές, φυσικά και θα προτιμήσετε έναν επαγγελματία του web hosting με βελτιστοποιημένα πακέτα φιλοξενίας για wordpress.

 

Στην εταιρεία που φιλοξενούμε περίπου 30 εγκαταστάσεις wordpress, η εγκατάσταση γίνεται αυτόματα με 1 κλικ. Δε χρειάζεται δηλαδή να δημιουργήσουμε μόνοι μας βάσεις δεδομένων, χρήστες, να φτιάξουμε τα configuration, να τα συνδέσουμε και όλα τα σχετικά. Απλά επιλέγουμε την εφαρμογή του wordpress από το PLESK και πατάμε εγκατάσταση στο URL/PATH που θέλουμε να εγκατασταθεί(συνήθως στην αρχική σελίδα εκτός κι αν πρόκειται για ανεξάρτητη εγκατάσταση blog σε κάποιο sub url).

 

Δείτε την εταιρεία TOPHOST και όλα τα πακέτα web hosting που προσφέρει που είναι εξοπλισμένα με το Sitebuilder καθώς και 100% υποστήριξη για WORDPRESS.

 

Παραβλέπουμε οπότε την χειροκίνητη εγκατάσταση wordpress καθώς αυτή μπορεί να ξεπεραστεί με το πάτημα ενός κουμπιού στα πακέτα web hosting της TopHost.

 

Αφού κάνουμε εγκατάσταση το wordpress, συνδεόμαστε στο διαχειριστικό του που συνήθως είναι στη διεύθυνση www.site.gr/wp-admin όπου site.gr το δικό σας domain αντίστοιχα.

 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για την κατασκευή της ιστοσελίδας μας σε wordpress είναι η επιλογή του κατάλληλου template ανάλογα με το είδος της εταιρείας μας. Μπορούμε είτε να επιλέξουμε μέσα από τα εκατοντάδες δωρεάν templates της κοινότητας του wordpress είτε να αγοράσουμε κάποιο premium template.

 

Τα δωρεάν wordpress templates θα τα βρείτε μέσα στο admin panel, στη κατηγορία Appearance -> Themes . Από εκεί μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση νέα themes με την επιλογή “Add New”

 

Αφού επιλέξατε το επιθυμητό design, θα «τρέξουμε» κάποιες βασικές ρυθμίσεις του wordpress.

 

 

Για αρχή, θα δημιουργήσετε τις επιθυμητές σελίδες που θέλετε να έχετε, όπως αναφέραμε και στη κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν με sitebuilder στην αρχή.

 

Θα πάτε στην επιλογή PAGES και μετά ADD NEW. Εκεί θα προσθέσετε τις σελίδες σας όπως «Υπηρεσίες», «Επικοινωνία» και ό,τι άλλο θέλετε να παρουσιάσετε.

 

Καλό είναι στο «PERMALINK» κάτω από τον τίτλο της σελίδας, να χρησιμοποιείτε λατινικούς χαρακτήρες αντίστοιχους του τίτλου της σελίδας – π.χ. για την σελίδα «επικοινωνία» μπορείτε να βάλετε “epikoinwnia” ή “contact” . Το Permalink είναι το url της σελίδας σας  – δηλαδή www.site.gr/epikoinwnia

 

Μη ξεχάσετε να δημιουργήσετε και την αρχική σας σελίδα, το περιεχόμενο της οποίας θα εμφανίζεται πρώτο μόλις πληκτρολογήσετε www.site.gr . Αυτό θα πρέπει να το δηλώσετε στις ρυθμίσεις. Οπότε πηγαίνετε στο “SETTINGS” -> “Reading” και στο «front page displays» επιλέγετε «Static Page» και εκεί μετά από την λίστα, την αρχική σας σελίδα!

 

Υπάρχουν δεκάδες ακόμα ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε στη σελίδα σας, όπως εισαγωγή λογότυπου, ρύθμιση των παράπλευρων widgets, ρύθμιση του footer, κ.α.

 

Επειδή όμως για κάθε template οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές, δεν υπάρχει ένας προκαθορισμένος οδηγός. Εάν θέλετε βοήθεια σχετικά με το  design της wordpress ιστοσελίδας σας, γράψτε μας σε σχόλιο ώστε πολύ ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε άμεσα!

 

Διαβάστε επίσης: 6 λόγοι για να επιλέξετε μια Ελληνική εταιρεία web hosting

 

Κατασκευή ιστοσελίδας στην webnode

 

Η webnode είναι μια Τσέχικη εταιρεία, που προσφέρει ένα καταπληκτικό interface για να κατασκευάσετε εντελώς δωρεάν την ιστοσελίδα σας.

 

Απευθύνεται σε άτομα που ψάχνουν να φτιάξουν από μια προσωπική απλή ιστοσελίδα έως εταιρείες που θέλουν την επαγγελματική τους ιστοσελίδα.

 

Στην webnode μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα μέσα σε μερικά λεπτά και να είναι άμεσα διαθέσιμη στους επισκέπτες σας!

 

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

 

Για αρχή θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην webnode, εδώ. Μπορείτε να επιλέξετε είτε το δωρεάν πακέτο είτε τα 3 επί πληρωμή.

 

Στον οδηγό που έχουμε γράψει για την webnode αναλύουμε όλα τα πακέτα που προσφέρει η εταιρεία και τι να επιλέξετε ανάλογα τις ανάγκες σας.

 

Εμείς όταν επιλέγουμε την εταιρεία για κάποιο project μας, επιλέγουμε το πακέτο standard καθώς προσφέρει δωρεάν domain, emails με το domain, χώρο για τις εικόνες και το περιεχόμενό μας και πολλά ακόμα premium χαρακτηριστικά. Το κόστος είναι κάτω από 10€ / μήνα!

 

Η δημιουργία ιστοσελίδας στην webnode είναι μια επιλογή που θα πρέπει να σκεφθείτε όσον αφορά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική σας ιστοσελίδα.

 

Δείτε τον οδηγό μας βήμα-βήμα για την δημιουργία site στην webnode και ξεκινήστε τώρα την δική σας ιστοσελίδα!

ξεκινήστε-στην-webnode

Σύνοψη

 

Οι 2 παραπάνω τρόποι δωρεάν κατασκευής ιστοσελίδας, είναι οι δυο πιο εύκολοι και γρήγοροι. Μέσα σε μερικές ώρες μπορείτε να έχετε έτοιμη την προσωπική ή εταιρική σας ιστοσελίδα και πάνω απ΄όλα δίχως κόστος πέρα από το web hosting πακέτο σας που έτσι κι αλλιώς χρειάζεστε για να έχετε την ιστοσελίδα σας online!

 

Όποιον από τους δυο τρόπους κι αν επιλέξετε, αφιερώστε λίγη ώρα παραπάνω ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα templates για τη δική σας ιστοσελίδα και να παρουσιάσετε μια επαγγελματική δουλειά. Εξάλλου η ιστοσελίδα σας θα είναι η 24ωρη βιτρίνα της εταιρείας σας – σίγουρα θα θέλετε να δείξετε το καλύτερο πρόσωπό της!

 

Η εμπειρία μας από τα πακέτα hosting της TOPHOST

apoktiste-twra-istoselida-webnode 
 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!