Φιλοξενία ιστοσελίδων για wordpress
 

Το wordpress είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες τόσο για κατασκευή ιστοσελίδας όσο και για την διαχείριση περιεχομένου CMS. Προσφέρει άπειρες λύσεις στον επαγγελματία που θέλει να φτιάξει το δικό του δυναμικό website αλλά και στον ιδιώτη που θέλει να ανεβάσει μια ιστοσελίδα για προσωπική του χρήση!
 

Η πλατφόρμα του wordpress είναι εύκολα διαχειρίσιμη και μπορεί ο κάθε χρήστης, με ελάχιστη εκπαίδευση, να την μάθει μέσα σε ελάχιστες ώρες.
 

Μέσα από το wordpress μπορείτε να φτιάξετε κάθε είδους ιστοσελίδα όπως blogs, δυναμικά ενημερωτικά portals, website διαχείρισης ακινήτων, ιστοσελίδες με αγγελίες και γενικά ό,τι ιστοσελίδα σκεφθείτε.
 

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει το εγγυημένο uptime στο web hosting
 

Όμως, λόγω ότι το wordpress είναι δυναμική εφαρμογή και όχι κάποια απλή html ιστοσελίδα, χρειάζεται να επιλέξετε μια ΑΡΙΣΤΗ εταιρεία για την φιλοξενία και το web hosting της ιστοσελίδα σας.
 

Προϋποθέσεις web hosting

Το wordpress ως δυναμικό software χρειάζεται οπωσδήποτε εγκατεστημένο λογισμικό php στον σέρβερ που θα σας φιλοξενήσει καθώς και βάσεις δεδομένων mysql. Αυτά είναι τα δυο απαραίτητα λογισμικά, καθώς χωρίς αυτά τα 2 δεν θα μπορέσει να τρέξει η εφαρμογή στην ιστοσελίδα σας.
 

Από ‘κει και έπειτα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο οι βελτιώσεις που έχει κάνει κάθε πάροχος web hosting στους σέρβερς της έτσι ώστε να σας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στην ιστοσελίδα σας αλλά και την καλύτερη εμπειρία χρήσης.
 

Βελτιστοποιημένα πακέτα web hosting για wordpress
 

Ως μια μεγάλη κοινότητα, στο wordpress θα βρείτε άφθονα plugins και templates για να τα χρησιμοποιήσετε στη δική σας ιστοσελίδα. Τα περισσότερα εξ’αυτών προσφέρονται μάλιστα δωρεάν! Γι’αυτό το λόγο, υπάρχουν διάφορα bugs που προκύπτουν ανά περιόδους τόσο στο πρόγραμμα του wordpress όσο και στα διάφορα plugins. Έτσι, για να έχετε πάντα μια υψηλή εμπειρία χρήσης και η ιστοσελίδα σας να μην καθυστερεί προς τους επισκέπτες, θα πρέπει ο πάροχος web hosting που θα επιλέξετε να πληροί κάποιες προϋποθέσεις.
 

Έτσι θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία όπου τα πακέτα της είναι wordpress optimized και γενικά κατάλληλα και βελτιστοποιημένα για δυναμικές ιστοσελίδες.
 

Επιλέγοντας μια τέτοια εταιρεία web hosting η ιστοσελίδα σας θα τρέχει ταχύτατα και δε θα αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα στο wordpress όπως ασυμβατότητες, μη κατάλληλες εκδόσεις,κ.ο.κ.
 

Διαβάστε επίσης: 6 λόγοι για να επιλέξετε Ελληνική εταιρεία hosting

 

Πως θα βρείτε μια κατάλληλη εταιρεία hosting για wordpress
 

Υπάρχουν διάφοροι πάροχοι hosting που διαφημίζουν βελτιστοποιημένα πακέτα κατάλληλα για wordpress. Είναι όμως στ’αλήθεια ; ή πρόκειται για ένα απλό διαφημιστικό τρικ;
 

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πριν την αγορά σας είναι να ρωτήσετε για κάποιο demo πακέτο από την εταιρεία, έτσι ώστε να δοκιμάσετε τη ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά των πακέτων hosting. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε κριτικές από άλλους webmasters που έχουν δοκιμάσει κάποιες εταιρείες και τις προτείνουν.
 

Εμείς στο WebHostingGreece έχουμε δοκιμάσει την εταιρεία TOPHOST και τα πακέτα της τόσο για στατικές ιστοσελίδες html καθώς και για δυναμικές εφαρμογές wordpress και Joomla και την προτείνουμε «με κλειστά μάτια». Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας για την εταιρεία εδώ.
 

Επιλογή κατάλληλου πακέτου web hosting
 

Η επιλογή του κατάλληλου πακέτου φιλοξενίας είναι καθαρά δική σας επιλογή. Δηλαδή τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως χώρος στο δίσκο, κίνηση δεδομένων, διαφορετικές ιστοσελίδες που θα μπορέσετε να φιλοξενήσετε στο ίδιο πακέτο,κ.ο.κ.
 

Αυτό που θα πρέπει ιδιαίτερα να προσέξετε είναι το πακέτο hosting που θα αγοράσετε να είναι κατάλληλο για δυναμικές ιστοσελίδες και βελτιστοποιημένο για cms εφαρμογές όπως wordpress και joomla.
 

Έτσι, θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο διαδίκτυο για τις ιστοσελίδες σας και φυσικά ευχαριστημένους και χαρούμενες επισκέπτες!
 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!