Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν εγγύηση uptime ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ που ακολουθούν και με σκοπό να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών προς την εταιρεία τους. Συνήθως προσφέρουν δωρεάν μήνες υπηρεσίας, εάν το uptime είναι κάτω από κάποιο ποσοστό – τις περισσότερες φορές το εγγυημένο uptime ποσοστό είναι 99.9%.
 

Τι σημαίνει όμως το 99.9% ; Σε πόσες ώρες downtime της ιστοσελίδας σας ισοδυναμεί; Το έχετε σκεφτεί; Σίγουρα όχι – γι’αυτό είναι εδώ το WebHostingGreece!

 

Εάν ένας πάροχος προσφέρει 99% uptime, θα σκεφτείτε ότι είναι μια τέλεια επιλογή για εσάς! Μισό λεπτό όμως, πόσα λεπτά «κάτω» θα είναι η ιστοσελίδα σας με 99% εγγύηση;
 

Καθημερινά: 14 λεπτά
 

Ετήσια: 3 ημέρες και 15 ώρες
 

Έτσι, εάν μια εταιρεία σας παρέχει εγγύηση uptime 99%, αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχετε την ιστοσελίδα σας 3,5 ημέρες down δίχως να σας αποζημιώσει η εταιρεία! Σίγουρα εάν το σκεφτείτε έτσι είναι αρκετές οι ημέρες!
 

Το 99.9% uptime αντίστοιχα μεταφράζεται σε 1’ κάθε ημέρα downtime και συνολικά 8 ώρες τον χρόνο!
 

Τέλος, η καλύτερη επιλογή για εσάς (όσον αφορά την εγγύηση του uptime) είναι ο πάροχος να προσφέρει 99.99% uptime. Αυτό μεταφράζεται σε μόλις 52 λεπτά downtime το χρόνο.
 

Τι όμως είναι αποδεκτό όσον αφορά το uptime ;
 

Αυτή η απάντηση εξαρτάται πάντα από τι ιστοσελίδα έχετε. Εάν η ιστοσελίδα σας παράγει χρήμα κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, τότε θα πρέπει να έχετε έναν πάροχο με SLA και μεγάλη αποζημίωση σε περίπτωση προβλήματος. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξετε για άλλες λύσεις web hosting όπως cloud,κτλ.
 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή πέρα από τα hardware προβλήματα υπάρχουν και τα networks, ποτέ δε μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για το uptime της ιστοσελίδας σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δαπανηρό εικονικό δίκτυο με servers σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά datacenters και διαφορετικούς providers!
 

Εάν από την άλλη θέλετε απλά έναν αξιόπιστο πάροχο hosting, δίχως προβλήματα και συνεχή downtimes (και υποστήριξη στο μέγιστο βαθμό) τότε θα σας συμβουλεύαμε να προτιμήσετε την Ελληνική εταιρεία TOPHOST. Η εταιρεία web hosting TOPHOST είναι η νο1 εταιρεία στην Ελλάδα και όχι μόνο για υπηρεσίες hosting. Με βέλτιστους σέρβερς και εγγυημένο uptime, μπορεί να σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαδικτύου τόσο για τη προσωπική σας ιστοσελίδα όσο και για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που παράγει πωλήσεις και χρήματα 24 ώρες το 24ωρο! Μπορείτε να δείτε τα πακέτα της TOPHOST εδώ και να επιλέξετε το δικό σας.
 

Όπως και σε άλλες αρκετές περιπτώσεις, και στο web hosting ισχύει το ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Μην επιλέγετε φθηνούς παρόχους hosting καθώς μόνο προβλήματα θα σας δημιουργούν – και επιπλέον θα χάνετε αρκετά χρήματα!
 

Κάντε μια σωστή και επαγγελματική επιλογή ώστε να μην έχετε το άγχος του downtime κάθε ημέρα!