Κατασκευή ταξιδιωτικής ιστοσελίδας και Blog

Τα τελευταία χρόνια η κατασκευή ενός τουριστικού ή travel blog είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και πολλοί ταξιδιώτες δημιουργούν τη δική τους ταξιδιωτική ιστοσελίδα με σκοπό να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους από τα ταξίδια αλλά και να κερδίζουν λεφτά από τις διαφημίσεις και τους χορηγούς!

Μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστεί ούτε απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι θα χρειαστείτε για να κατασκευάσετε τη δικιά σας ιστοσελίδα στον κλάδο του τουρισμού.

 

Δημιουργία Blog

Η δημιουργία Blog είναι η πιο εύκολη υπόθεση όσον αφορά στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας ώστε να μοιράζεστε τις απόψεις και τις φωτογραφίες σας

Στο Blog μπορείτε να γράφετε άρθρα όποτε θέλετε και έτσι να κρατάτε μια επαφή με τους αναγνώστες σας.

Το Blog μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα μέσα από κάποια δημοφιλή πλατφόρμα όπως το WordPress.

 

Αυτό που σας προτείνουμε είναι η αγορά ενός πακέτου web hosting όπως αυτά που έχουμε στην ιστοσελίδα μας σε συνδυασμό με ένα δικό σας domain name της μορφής yourtravelblog.gr

Εκεί, στο δικό σας πακέτο φιλοξενίας και με το δικό σας domain, θα εγκαταστήσετε το wordpress και θα φτιάξετε μέσα σε 2’ το δικό σας ταξιδιωτικό blog!

Σε ένα ταξιδιωτικό blog οι ιδέες για άρθρα περισσεύουν! Μπορείτε να γράφετε για τα ταξίδια που πραγματοποιήσατε, να μοιράζετε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει, να μιλάτε με τους επισκέπτες σας για μελλοντικά ταξίδια, κ.α.

Πιο κάτω θα δούμε και τρόπους για να βγάζετε χρήματα μέσα από την ταξιδιωτική σας ιστοσελίδα!

 

Κατασκευή ταξιδιωτικής ιστοσελίδας

Αν δε θέλετε μόνο Blog αλλά θα προσφέρεται και υπηρεσίες τουρισμού – απευθείας ή ως affiliate, τότε θα πρέπει να κατασκευάσετε μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα με διαφορετικό προσανατολισμό.

Πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress ως πλατφόρμα κατασκευής, όμως θα πρέπει εξ’αρχής να στήσετε διαφορετικά το site tree της ιστοσελίδας σας.

Για παράδειγμα η αρχική σας ιστοσελίδα θα πρέπει να παρουσιάζει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που μπορείτε να προσφέρετε και γενικότερα η ιστοσελίδα σας να είναι σε πιο επαγγελματικό ύφος απ’ότι θα ήταν ένα ταξιδιωτικό blog.

Εδώ ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία web design όπου θα σας βοηθήσει στην κατασκευή και θα σας παρουσιάσει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα το οποίο θα μετατρέπει τους επισκέπτες σας σε πελάτες και θα σας αποδίδει χρήματα η προσπάθειά σας.

Γενικότερα μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα πρέπει να είναι «ενεργή» – δηλαδή να ανανεώνετε συχνά και να υπάρχει φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο.

Θα πρέπει να μιλάτε στην «καρδιά» του επισκέπτη σας καθώς εκείνη την ώρα ταυτίζεται με εσάς και ταξιδεύει παρέα σας στα μέρη που γράφεται!

 

Πως να βγάλετε χρήματα από μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα ή blog

Μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα μπορεί να βγάλει χρήματα από τις υπηρεσίες που προσφέρει ή μεσολαβεί, όπως για παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρατήσεις δωματίων και ξενοδοχείων μέσα από το Booking.com, ασφάλειες ταξιδιού, εισιτήρια σε τρένα, σε τουριστικά θέρετρα, διαφημίσεις, κ.α.

Γενικά υπάρχουν δεκάδες τρόποι μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα να βγάλει χρήματα αρκεί να ξεπεράσει τη δύσκολη αρχή που πρέπει να δημιουργήσει ποιοτικό περιεχόμενο και να το μοιράσει στα κατάλληλα κανάλια για να διαβαστεί.

Η ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/ είναι ένα παράδειγμα ταξιδιωτικής ιστοσελίδας και blog που κύριο μέλημα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μέσα από την αντίστοιχη υποσελίδα στην ιστοσελίδα και προσελκύει κόσμο μέσα από τα ταξιδιωτικά άρθρα που γράφουν στο blog! Είναι δηλαδή ένας συνδυασμός ταξιδιωτικής ιστοσελίδας και Blog μαζί!

Έτσι και ταξιδεύουν και βγάζουν τα έξοδα για τα ταξίδια!

Υπάρχουν αρκετές παρόμοιες ιστοσελίδες στο Ελληνικό ίντερνετ – θα τις βρείτε αν αναζητήσετε για ταξιδιωτικά blogsή ιστοσελίδες.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε κατά νου πως το ταξιδιωτικό σας blog θα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο για το κοινό.  Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γράφετε τέλειο περιεχόμενο που θα έχει «engage» στους αναγνώστες σας.

Δείτε τα πακέτα φιλοξενίας web hosting του WebHostingGreece και ξεκινήστε άμεσα τη δική σας ιστοσελίδα πάνω στον τουρισμό και που ξέρετε, μπορεί να είστε εσείς το επόμενο μεγάλο blogτου Ελληνικού διαδικτύου!

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!