Οι σημερινές στρατηγικές marketing και προσέλκυση επισκεπτών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το blogging και το ποιοτικό περιεχόμενο σε κάθε ιστοσελίδα. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι μικροί προσωπικοί φορείς εκμετάλλευσης ιστοσελίδων(τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή) χρησιμοποιούν το blogging ως μέσο ενίσχυσης και προβολής του περιεχόμενού τους προς τον έξω κόσμο.

 

Το blogging κρατάει τους επισκέπτες ενός site σε εγρήγορση και τους παροτρύνει να επισκέπτονται ξανά και ξανά την ιστοσελίδα ώστε να ενημερώνονται συνέχεια για νέα και ενημερώσεις!

 

Τα τακτικά ενημερωμένα blogs ενισχύουν την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης και κρατάνε σε υψηλό επίπεδο την επαφή με τους πελάτες τους.

 

Οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν το wordpress ώστε να αναπτύξουν το δικό τους blog, μέσα στην ιστοσελίδα τους. Το wordpress είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμο και μπορεί να γίνει εγκατάσταση με ένα κλικ μέσα από το διαχειριστικό του web hosting σας!

 

Εγκατάσταση wordpress

 

Η εγκατάσταση του wordpress μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από τον πίνακα ελέγχου του παρόχου σας. Αν έχετε επιλέξει την TOPHOST όπως σας προτείνουμε και επιλέγουμε και εμείς εδώ και 10 χρόνια, η εγκατάσταση είναι υπόθεση λεπτού μέσα από τον πίνακα Plesk!

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site μας πως να φτιάξετε ένα blog στο wordpress και να στήσετε την δική σας ιστοσελίδα μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

 

Γιατί να επιλέξετε το wordpress για το δικό σας blog

 

Το wordpress είναι ένα δωρεάν λογισμικό με ανοιχτό κώδικα το οποίο είναι εύκολο τόσο στη ρύθμιση όσο και στην χρήση του, από κάθε χρήστη – είτε έμπειρο είτε άπειρο! Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 30% όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως, είναι εγκατεστημένες πάνω σε wordpress! Για να ξεκινήσετε με το wordpress, όπως γράψαμε και παραπάνω χρειάζεστε μόνο μια συμβατή εταιρεία web hosting – όπως την TOPHOST – ώστε να υποστηρίζει το λογισμικό και επίσης να σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε άμεσα και γρήγορα εγκατάσταση με ένα κλικ!

 

Το wordpress παρέχει πολλά πλεονεκτήματα όπως την μεγάλη συλλογή σε δωρεάν themes και plugins. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να παραμετροποίησετε την ιστοσελίδα σας όπως θέλετε και να την φέρετε στα δικά σας μέτρα, εντελώς δωρεάν!

 

Τι χρειάζεται όμως ένα wordpress blog;

 

Καλά όλα αυτά, όμως χρειάζονται 2-3 πραγματάκια για να μπορεί να λειτουργήσει το wordpress blog σας! Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει από τις πιο πάνω παραγράφους, χρειαζόμαστε ένα domain name (της μορφής onoma.gr ) καθώς και ένα πακέτο φιλοξενίας web hosting. Όλα αυτά μαζί, μαζί με τον πλέον σύγχρονο πίνακα ελέγχου της αγοράς PLESK, μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρεία web hosting TOPHOST.

[ Επισκεφθείτε και δείτε τα πακέτα της εταιρείας TOPHOST ΕΔΩ]

 

Με την αγορά του πακέτου, μπορείτε πολύ εύκολα online να εγκαταστήσετε το wordpress και να ξεκινήσετε τη παραμετροποίησή του.

 

Τι να προσέξετε πριν την αγορά ενός wordpress πακέτου φιλοξενίας

 

Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε πακέτο web hosting, εκτός από αυτό που σας προτείνουμε και είναι 100% ελεγμένο, θα πρέπει να δείτε εάν η εταιρεία υποστηρίζει το wordpress και τις λειτουργίες της. Όμως δεν επαρκεί μόνο αυτό..Θα πρέπει επίσης οι servers της να είναι βελτιστοποιημένοι για να δέχονται με ασφάλεια και να «σερβίρουν» γρήγορα το περιεχόμενο του wordpress.

 

Η βελτιστοποίηση των servers για wordpress θα διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας θα εκτελείται γρήγορα και ομαλά.

 

Αξιοπιστία και υποστήριξη: Η υποστήριξη σε μια εταιρεία web hosting είναι ίσως από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής. Σκεφθείτε να έχετε κάποιο πρόβλημα με το wordpress site σας και να μην βρίσκετε καμία βοήθεια! Προσέξτε η εταιρεία που θα επιλέξετε για το blog σας να έχει καλή φήμη και υποστήριξη που πραγματικά είναι δίπλα σας ανά πάσα ώρα και στιγμή!

 

Τώρα γνωρίζετε τα βασικά για να ξεκινήσετε και εσείς το δικό σας blog γρήγορα και με ασφάλεια. Επιλέγοντας την πλατφόρμα του wordpress και τα πακέτα web hosting της TOPHOST μπορείτε να έχετε μέσα στα επόμενα λεπτά την ιστοσελίδα σας έτοιμη , online!