Όλοι γνωρίζουμε πως για να υπάρχει μια ιστοσελίδα online, χρειάζεται τις υπηρεσίες web hosting. Τι προσφέρει όμως ένα πακέτο web hosting σε μια ιστοσελίδα και κατά συνέπεια σε κάποιον πελάτη;
 
Μια υπηρεσία hosting βοηθάει την ιστοσελίδα να είναι online 24 ώρες το 24ωρο, συνδέει τους πελάτες με την επιχείρηση και δίνει τη δυνατότητα στις ιστοσελίδες να προβάλουν τα προϊόντα τους συνεχώς.
 
Όπως καταλαβαίνουμε οι υπηρεσίες webhosting είναι άκρως απαραίτητες και αναγκαίες για κάθε ιστοσελίδα.
 
Πως όμως μπορείτε να βγάλετε χρήματα από υπηρεσίες hosting ;
 
Μα φυσικά με τα πακέτα μεταπωλητών reseller web hosting.

 

Τι είναι το reseller web hosting;

 

Το Reseller hosting αναφέρεται στην υπηρεσία κατά την οποία αγοράζεται έναν χώρο σε κάποιον σέρβερ και κατόπιν τον μοιράζεται σε μικρότερα κομμάτια, σε διαφορετικούς πελάτες!
 
Είναι δηλαδή σαν να αγοράζετε «χονδρική» αρκετό χώρο και κίνηση δεδομένων και στην συνέχεια το μοιράζετε σε δικούς σας πελάτες με σκοπό το κέρδος σας!
 
Εσείς επικεντρώνεστε καθαρά μόνο στο marketing της επιχείρησής σας ενώ ό,τι έχει να κάνει με υποστήριξη στο τεχνικό κομμάτι των servers και της υποδομής, το αναλαμβάνει καθαρά και αποκλειστικά η εταιρεία web hosting που σας παρέχει τα πακέτα.

 

Κοστολόγιο

 

Ανάλογα το τι πακέτο θα επιλέξετε, το κόστος εξαρτάται από το χώρο στο δίσκο, την κίνηση δεδομένων καθώς και τα εξτρά χαρακτηριστικά που έχει το κάθε πακέτο hosting.
 
Για παράδειγμα, η εταιρεία TOPHOST παρέχει 3 διαφορετικά πακέτα reseller hosting με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός reseller.
 
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε με ένα μικρό πακέτο reseller hosting και αν στη συνέχεια οι ανάγκες σας μεγαλώσουν και το πελατολόγιο αυξάνεται, τότε να αναβαθμίσετε άμεσα σε μεγαλύτερο πακέτο.

 

Πως να προωθήσετε την εταιρεία σας

 

Για να πουλήσετε αξιόπιστο web hosting, θα πρέπει να προωθήσετε κατάλληλα την εταιρεία σας. Με ένα σωστό πλάνο marketing και με στοχευμένες ενέργειες, θα μπορέσετε να κερδίσετε μερικούς πελάτες στο ξεκίνημά σας.
 
Για αρχή, θα πρέπει να γραφτείτε σε διάφορα τεχνολογικά φόρουμ κι αν υπάρχει ο χώρος για να προωθήσετε την εταιρεία σας, να περιγράψετε το προφίλ σας και γιατί να σας επιλέξουν οι μελλοντικοί σας πελάτες.

 

Γιατί να επιλέξετε μια reseller hosting επιχείρηση

 

Το web hosting είναι μια αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση, αρκεί να έχετε τις σωστές υποδομές καθώς και την απαραίτητη υποστήριξη. Οι καλές εταιρείες μαθαίνονται στον χώρο όπως ακριβώς και οι κακές. Αν θέλετε να είστε με το μέρος των καλών εταιρειών και να δημιουργήσετε μια καλή φήμη, τότε θα πρέπει να προσέχετε την υποστήριξη προς τους πελάτες καθώς επίσης και το επίπεδο των υπηρεσιών σας.
 
Σημαντικό ρόλο στο επίπεδο των υπηρεσιών σας παίζει η εταιρεία που θα επιλέξετε. Θα πρέπει να είναι μια εταιρεία με κύρος και πολύ δυνατό όνομα στην αγορά.
 
Αν και οι πελάτες σας δε θα γνωρίζουν ποια εταιρεία κρύβεται πίσω από εσάς (αν έχετε white label υπηρεσίες reseller) και θα βλέπουν μόνο εσάς, παρά ταύτα το επίπεδο των υπηρεσιών που θα λαμβάνουν θα είναι από την εταιρεία που σας τροφοδοτεί.

 

Ποια εταιρεία να επιλέξετε

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία reseller στην Ελλάδα είναι η εταιρεία TOPHOST. Πρόκειται για την εταιρεία με τα περισσότερα πακέτα reseller hosting και τους περισσότερους μεταπωλητές από κάθε άλλη εταιρεία.
 
Φυσικά αυτό δε συμβαίνει τυχαία..Η TOPHOST προμηθεύει τους μεταπωλητές με τα κατάλληλα εργαλεία web hosting τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Έχοντας τα καλύτερα και πιο κατάλληλα εργαλεία, οι resellers μπορούν να κερδίζουν αρκετούς πελάτες παρέχοντας ό,τι πιο καινοτόμο στο χώρο του web hosting.

 

Δείτε εδώ τα πακέτα reseller hosting της TOPHOST.