Κατασκευή ασφαλιστικής ιστοσελίδας – Τι πρέπει να προσέξετε

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι μια δύσκολη υπηρεσία, επειδή κάθε project έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά από την εταιρεία που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα.

Έτσι, δεν υπάρχει ένας αυτόματος αλγόριθμος που να είναι κατάλληλος για όλες τις ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα μια ασφαλιστική ιστοσελίδα, ένα site τουρισμού ή ένα blog γενικού περιεχομένου.

Αν θέλετε να φτιάξετε μια ασφαλιστική ιστοσελίδα είτε ως ασφαλιστικός πράκτορας είτε ως ασφαλιστικό γραφείο, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία!

 

Επιλογή έτοιμου προγράμματος CMS

Η επιλογή του προγράμματος κατασκευής και διαχείρισης περιεχομένου που θα επιλέξετε, είναι πολύ σημαντική καθώς εδώ θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία και δημοσίευση του περιεχομένου σας.

Αν επιλέξετε μια δυναμική ιστοσελίδα, θα έχετε πρόσβαση σε ένα backend διαχειριστικό όπου εκεί θα μπορείτε να εισάγετε τα άρθρα σας, τις εικόνες, τις σελίδες και γενικά να διαχειρίζεστε όλη την ιστοσελίδα με ευκολία και ταχύτητα.

Από τα πιο δημοφιλή cms που μπορείτε να επιλέξετε για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, είναι το WordPress και το Joomla.

Υπάρχουν κι άλλα cms όπως το drupal, αλλά τα παραπάνω προγράμματα έχουν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα και μια τεράστια κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών, έτσι ώστε να φέρετε την ιστοσελίδα ακριβώς στα μέτρα σας.

Ένα παράδειγμα μιας ασφαλιστικής ιστοσελίδας κατασκευασμένη σε WordPress είναι η ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr που προσφέρει online ασφάλεια αυτοκινήτου & άλλου τύπου ασφάλειες όπως ασφάλεια μηχανής, κατοικίας, υγείας, κ.α.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα βλέπουμε ότι είναι φτιαγμένη σε WordPress και έχει επιλέξει ένα ελεύθερο επί πληρωμή template για την εμφάνισή της.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα ελεύθερο δωρεάν, είτε κάποιο επί πληρωμή είτε να αναθέσετε ένα custom template σε κάποιον σχεδιαστή/προγραμματιστή.

Στο WordPress γενικότερα θα βρείτε χιλιάδες πρόσθετα plugins που θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και θα μπορέσετε να φέρετε την ιστοσελίδα ακριβώς στα μέτρα σας.

 

Δημιουργία custom cms

Η δημιουργία custom cms προϋποθέτει ένα μεγάλο budget, καθώς θα πρέπει να το αναθέσετε σε ένα γραφείο προγραμματιστών.

Ένα τέτοιο project θα χρειαστεί σίγουρα αρκετό καιρό, όμως το αποτέλεσμα θα είναι άριστο καθώς θα φτιαχτεί μια εφαρμογή ακριβώς στα δικά σας μέτρα, έτσι όπως ακριβώς το χρειάζεστε.

Θα μπορείτε να έχετε πλήρη διασύνδεση με το cmr και το erp της επιχείρησής σας και όλα τα συστήματα του γραφείου να είναι πλήρως συνδεδεμένα.

Η custom λύση σας λύνει τα χέρια καθώς δεν θα έχετε περιττό κώδικα στην ιστοσελίδα σας, όπως συμβαίνει με μια τυπική εγκατάσταση wordpress, καθώς ο web developer θα φτιάξει ακριβώς και μόνο αυτό που χρειάζεστε εσείς!

Η ιστοσελίδα επίσης θα είναι πολύ γρήγορη.

Στα αρνητικά αυτής της επιλογής, είναι το αυξημένο κόστος.

Ένα παράδειγμα ασφαλιστικού γραφείου με custom cms είναι η ιστοσελίδα της InsuranceMarket.gr .

 

Εταιρικά emails

Κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να έχει εταιρικά email της μορφής email@domain.gr

Έτσι δε γίνεται να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα αλλά παράλληλα να δίνεται στους πελάτες και τους επισκέπτες ένα email της μορφής yourname@gmail.com ή name@otenet.gr

Είναι τελείως αντιεπαγγελματικό και σίγουρα προσφέρει μια κακή εικόνα για την επιχείρησή σας.

Δημιουργήστε και χρησιμοποιήστε αποκλειστικά email που έχουν ως κατάληξη το domain σας!

 

 

Μην αποκλείετε εντελώς την στατική ιστοσελίδα

Αν δε θέλετε να ανανεώνετε τακτικά τα κείμενά σας και το περιεχόμενο θα είναι σταθερό, τότε σκεφθείτε ίσως να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας σε στατική html μορφή.

Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε σε χρήματα, καθώς το κόστος κατασκευής είναι πολύ πιο μικρό, και επίσης θα έχετε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης από τους επισκέπτες (γενικότερα ένα στατικό website είναι πολύ πιο ελαφρύ από ένα δυναμικό).

Αν θέλετε, στην στατική ιστοσελίδα σας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα blog έτσι ώστε εκεί να βάζετε όλα τα νέα και τις προσφορές από το χώρο των ασφαλειών.

Όπως πάντα τονίζουμε, ένα blog αυξάνει το loyalty των επισκεπτών και δημιουργεί μια εξαιρετική σχέση ανάμεσα στην εταιρεία σας και τους πελάτες!

 

Προσοχή στην επιλογή του web hosting

Το web hosting ή αλλιώς φιλοξενία ιστοσελίδων, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο «σερβίρισμα» της ιστοσελίδας σας.

Αν επιλέξετε έναν overselling πάροχο, η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει αρκετά αργά και αυτό θα έχει επίπτωση ακόμα και στα αποτελέσματα της Google.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων με γρήγορες ταχύτητες όπου θα φορτώνει την ιστοσελίδα σας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Αυτές ήταν μερικές αρχικές συμβουλές που πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσετε αν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα για το ασφαλιστικό γραφείο που έχετε.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς μια ιστοσελίδα θα αποτελεί τη βιτρίνα της εταιρείας σας προς τον έξω κόσμο!