5 λάθη να αποφύγετε στην επιλογή web hosting

 
Εαν είστε ένας νέος webmaster ή ακόμα και έμπειρος, σίγουρα αρκετές φόρες κάνετε λάθη όταν επιλέγετε μια εταιρεία hosting. Οι υπηρεσίες web hosting είναι από τις επιλογές που θα πρέπει να κάνετε σωστά εξ’αρχής. Αν και δεν είναι τρομερά δύσκολη η μεταφορά σε νέο πάροχο, η όλη διαδικασία θα σας καθυστερήσει και σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα και ίσως downtime στην ιστοσελίδα σας. Γιατί να μην προσέξετε από την αρχή της επιλογής σας;

 

“Αγοράζετε μια υπηρεσία. Η ποιότητα της υπηρεσίας είτε θα εκτινάξει την ιστοσελίδα σας ψηλά είτε θα την υποβαθμίσει και δεν θα έχετε την επιτυχία που περιμένατε”
 

Λάθος νο1 : Δεν ελέγχετε τις κριτικές και τις γνώμες άλλων έμπειρων webmasters

 
Το να αποφεύγετε να διαβάζετε κριτικές στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με το web hosting δεν είναι καθόλου καλή επιλογή. Υπάρχουν αρκετά έμπειρα άτομα που έχουν συνεργαστεί με δεκάδες εταιρείες hosting άρα θα γνωρίζουν μερικά πράγματα παραπάνω έτσι ώστε να σας κατευθύνουν σωστά για τις δικές σας ανάγκες. Πολλές φορές – ειδικά οι νέοι webmasters – επιλέγουν μια εταιρεία λόγω χαμηλού κόστους ή γιατί αυτήν βρήκαν μπροστά τους και μετά κάνοντας μια μικρή αναζήτηση βλέπουν αρνητικές κριτικές, προβλήματα, έλλειψη υποστήριξης,κ.α. Γιατί να μην τα προλάβετε όλα αυτά εξ’αρχής;
 
Στο WebHostingGreece μπορείτε τόσο να διαβάσετε κριτικές πελατών από υπηρεσίες που έχουν επιλέξει από Ελληνικές και ξένες εταιρείες αλλά και να δείτε τα προτεινόμενα πακέτα από εμάς τους ίδιους, που φιλοξενούμε πάνω από 250 ιστοσελίδες σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
 

Λάθος νο2: Δε βλέπετε τους περιορισμούς της κάθε εταιρείας

 
Κάθε εταιρεία θέτει κάποιους περιορισμούς στα πακέτα της. Είτε πρόκειται για περιορισμό στα inode, είτε στα αρχεία, είτε στους τύπους αρχείων,κ.ο.κ. Καλό είναι πριν την αγορά σας να διαβάζετε τους περιορισμούς αλλά και τους όρους χρήσης. Πολλές εταιρείες υπόσχονται unlimited web hosting αλλά με τόσο σκληρούς όρους στην πραγματικότητα είναι πολύ limited! Ένα παράδειγμα που το έχουμε ζήσει στο παρελθόν είναι τα πακέτα web hosting της Godaddy. Αναφέρουν απεριόριστα χαρακτηριστικά όμως στην πραγματικότητα είναι φουλ στους περιορισμούς. Καμία σχέση με τα πραγματικά απεριόριστα πακέτα web hosting της TopHost!
 
Λάθος νο3: Επιλέγετε δωρεάν web hosting ή έναν πάροχο που προσφέρει δωρεάν hosting
 

Μην επιλέξετε ποτέ έναν πάροχο που σας προσφέρει δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων ή προσφέρει – μεταξύ των άλλων πακέτων – δωρεάν web hosting σε όποιον το επιθυμεί. Φυσικά δε μιλάμε για μια δωρεάν παροχή μαζί με κάποια κατοχύρωση domain, να σας προσφέρει 10mbyte χώρο για μια ιστοσελίδα “υπό κατασκευή”. Μιλάμε για κανονικό πακέτο. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε τέτοιες εταιρείες καθώς στα δωρεάν πακέτα web hosting μαζεύονται συνέχεια spam websites και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία της ιστοσελίδας σας.
 
Λάθος νο4: Επιλέγετε μια καινούργια εταιρεία
 
Οκ και οι καινούργιες εταιρείες θέλουν την ευκαιρία τους. Εσείς όμως θα γίνετε το πειραματόζωο; Καλό θα ήταν να αφήσετε τις καινούργιες εταιρείες web hosting να ωριμάσουν – και αν προχωρήσουν και σταθούν άξιες στο χώρο, μπορείτε να τις επιλέξετε αργότερα!
 

Λάθος νο5: Δεν δοκιμάζετε την υποστήριξη της εταιρείας
 

Όλες οι εταιρείες υπόσχονται 24ωρη υποστήριξη. Ακόμα και οι καινούργιες που μόλις ξεκίνησαν. Γίνεται αυτό; Φυσικά και όχι! Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν υποστήριξη 09:00-21:00 και τις υπόλοιπες ώρες μέσω mail – και αν. Δεν είναι απαραίτητα κακό να μην υπάρχει υποστήριξη στις π.χ. 3 το ξημέρωμα, αρκεί να ξέρετε ότι υπάρχουν πάντα standby τεχνικοί για τους σέρβερς και ότι η ιστοσελίδα είναι πάντα σε λειτουργία!
 

Εαν θέλετε να έχετε ένα καλό και γρήγορο πακέτο web hosting, προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα 5 λάθη. Δείτε τα δοκιμασμένα και εγγυημένα πακέτα στο webhostinggreece και κάντε την επιλογή με βάση τις δικές σας ανάγκες!

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!