Ελληνικό web hosting για καλύτερο SEO!


Αν και τα προηγούμενα χρόνια η παραπάνω πρόταση ήταν μόνο σε φιλολογικό επίπεδο και δεν είχε αποδειχτεί, πλέον μπορούμε να το πούμε με σιγουριά! Εαν στοχεύετε σε Ελληνικό κοινό και συγκεκριμένα να έχετε καλά αποτελέσματα στο google.gr, τότε πρέπει να επιλέξετε έναν Ελληνικό πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, που θα σας παρέχει Ελληνική ip και web hosting σε Ελληνικό datacenter!


Αυτό που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε σαν φήμη και εως ένας μικρός παράγοντας SEO, πλέον παίρνει σάρκα και οστά και είναι ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας στις βελτιστοποιήσεις ιστοσελίδων. Και αν η διαφορά για το google.com σε ιστοσελίδες που θέλουν global αποτελέσματα δεν είναι μεγάλη – ή ίσως και μηδαμινή – οι διαφορές στα τοπικά αποτελέσματα είναι τεράστιες. Το Google δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο που φιλοξενείτε μια ιστοσελίδα – τη χώρα που γίνεται web hosting δηλαδή – καθώς και σε ποιά χώρα στοχεύει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εαν το website σας φιλοξενείτε στην Ασία π.χ. και το κοινό σας είναι στην Ελλάδα, τότε δεν θα έχετε τα πιο βέλτιστα αποτελέσματα που θα μπορούσατε στις αναζητήσεις της Google.Τι να επιλέξετεΜέσα από χρόνια εμπειρίας και δοκιμών, πλέον είμαστε σίγουροι πως η ip που φιλοξενείτε ένα website παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Πρέπει και η “γειτονιά” να είναι καθαρή – δηλαδή να μην έχετε spam ιστοσελίδες στον ίδιο σέρβερ αλλά και στο ίδιο subnet αλλά και η ip να είναι στη χώρα – στόχος.


Είναι καθοριστικός παράγοντας;ΝΑΙ! Πλέον το που γίνεται web hosting μια ιστοσελίδα είναι ένας – μεγάλος – καθοριστικός παράγοντας. Έτσι εαν τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε “προσέχετε ο σέρβερ να μην έχει spam sites για να μη χακάρουν την ιστοσελίδα σας” τώρα το θέμα έχει σοβαρέψει, καθώς τα spam γειτονικά sites μπορούν έμμεσα να απειλήσουν την κίνηση της ιστοσελίδας σας μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα της Google!


Πως μπορείτε να βρείτε μια “καθαρή” εταιρεία και με Ελληνικό web hosting;


Το να βρείτε μια εταιρεία με υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, που χρησιμοποιεί Ελληνικό datacenter είναι το μόνο εύκολο. Η νο1 Ελληνική εταιρεία, που είναι 100% δοκιμασμένη και φιλοξενούμε πάνω από 20-25 ιστοσελίδες, είναι η TopHost. Η συγκεκριμένη 100% Ελληνική εταιρεία, φιλοξενεί τις ιστοσελίδες σε Ελληνικό, ταχύτατο datacenter. Το συγκεκριμένο datacenter είναι από τα πιο ασφαλή και γρήγορα της Ευρώπης και βρίσκεται στην Ελλάδα! Φυσικά και έχετε Ελληνική ip κι έτσι απολαμβάνεται καλύτερα αποτελέσματα στα οργανικά αποτελέσματα της Google.grΌσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι εαν στο ίδιο σέρβερ με εσάς δε φιλοξενούνται spam websites. Αυτό λύνεται μόνο εαν νοικιάσετε έναν dedicated server και έχετε ένα δικό σας ip range, ολόκληρου subnet που να είναι εντελώς καθαρό! Όμως, εαν επιλέξετε μια σοβαρή εταιρεία που είναι άριστος επαγγελματίας στο webhosting, όπως η tophost που αναφέρουμε, τότε είστε σίγουρος ότι προσέχει τους σέρβερς της καθημερινά και δεν αφήνει καμία spam ιστοσελίδα να υπάρξει στο δίκτυό τηςΣύνοψη


Συνοπτικά, σας θυμίζουμε πως για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στο google.gr θα πρέπει να επιλέξετε μια Ελληνική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που σας παρέχει Ελληνική ip. Επίσης, να είστε όσο πιο σίγουρος γίνεται ότι τα γειτονικά sites στο web hosting πακέτο σας, δεν είναι spam ή low quality.


Θέλετε βοήθεια στην επιλογή παρόχου; Γράψτε στα σχόλια τις απαιτήσεις καθώς και τις ερωτήσεις σας!

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!