Τι είναι το Cloud Hosting
 
Τι είναι και γιατί να προτιμήσετε το cloud hosting
 
Το cloud hosting το χρησιμοποιούμε καθημερινά πλέον τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά όλα τα μεγάλα websites και όλες οι μεγάλες υπηρεσίες είναι βασισμένες πάνω στην τεχνολογία cloud. Στον τελικό χρήστη, δε φαίνεται καμία διαφορά στην τεχνολογία – παρά μόνο τα πλεονεκτήματά της όπως μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων, καμία καθυστέρηση,κτλ.
 
Που όμως βασίζεται η τεχνολογία cloud hosting;
 
Στο Cloud hosting, τα websites είναι “μοιρασμένα” σε διάφορους διακομιστές-servers, οι οποίοι ενωμένοι όλοι μαζί δημιουργουν έναν εικονικό υπερσερβερ. Έτσι, όταν μια ιστοσελίδα π.χ. απαιτεί αυξημένες ανάγκες σε CPU που δε μπορεί να παρέχει ο σερβερ που φιλοξενείται, η ιστοσελίδα “τραβάει” CPU από τους υπόλοιπους σερβερς που είναι αποθηκευμένη. Το ίδιο συμβαίνει και εαν μια ιστοσελίδα έχει αυξημένες ανάγκες σε Memory RAM, bandwidth ή οποιονδήποτε άλλο πόρο.
 

cloud hosting

 

Το CloudHosting είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει ισχύ κατ’απαίτηση της κάθε ιστοσελίδας. Όσο η ιστοσελίδα ζητάει CPU,RAM,κτλ, τόσο το cloud hosting την παρέχει. Όταν σταματήσει η ζήτηση, οι πόροι είναι ελεύθεροι για τις υπόλοιπες ιστοσελίδες.
 

 
Το βασικό στο cloud hosting είναι ότι δε χρειάζονται αναβαθμίσεις σε servers όταν γεμίζουν από ιστοσελίδες – π.χ. να αυξηθεί η ραμ, ο σκληρός δίσκος κτλ. Με το cloud hosting, προστίθονται Servers στην όλη υποδομή και όλοι μαζί συνεισφέρουν στη συνολική ισχύ.
 
Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του cloud hosting είναι ότι οι ιστοσελίδες σας είναι ταυτόχρονα αποθηκευμένες σε 2+ servers. Έτσι εαν ο ένας σερβερ πάθει κάποια ζημιά ή βγει off για οποιοδήποτε λόγο, τότε αναλαμβάνουν οι υπόλοιπο σερβερς να “σερβίρουν” την ιστοσελίδα στους επισκέπτες. Έτσι δε θα έχετε πλέον και προβλήματα downtime – downtime στο cloud hosting συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει network πρόβλημα και όλο το δίκτυο είναι down ή όταν υπάρχει πρόβλημα στην υποδομή του cloud hosting.
 
cloud hosting
 

Κόστος για μια υπηρεσία cloud hosting και ουσιαστικές διαφορές με shared web hosting
 
Το κόστος για υπηρεσίες cloud hosting είναι συνήθως λίγο πιο ακριβό απ’οτι οι κλασσικές υπηρεσίες web hosting. Υπάρχουν και εταιρείες που οι τιμές στο cloud hosting είναι ίδιες όπως και στις κανονικές web hosting υπηρεσίες.
 
Το επιπλέον κόστος των cloud υπηρεσιών, όταν αυτό προκύπτει, αξίζει 100% μιας και θα είστε σίγουροι ότι δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την ιστοσελίδα σας και αυτή θα είναι διαθέσιμη 100% – εκτός από network πρόβλημα στο datacenter.
 
Μια ιστοσελίδα με 100% διαθεσιμότητα και uptime αυξάνει κατακόρυφα την επιτυχία της στις πωλήσεις. 

Cloud Hosting στην στην TOPHOST!