Το καλύτερο hosting

Αρκετοί επισκέπτες έρχοναι στην ιστοσελίδα μας και μας ρωτάνε “ποιό είναι το καλύτερο hosting” ; Ξεκάθαρη απάντηση όμως δεν υπάρχει στην παραπάνω ερώτηση, καθώς οι ανάγκες κάθε πελάτη είναι διαφορετικές. Μέσα απ’αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πως μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς εταιρεία web hosting καθώς και να σας δώσουμε τις βασικές γραμμές, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσετε τις ανάγκες σας και τι ζητάτε από έναν πάροχο hosting.

Σημειώστε τις ανάγκες σαςΤο πρώτο βήμα όταν αναζητάτε έναν πάροχο φιλοξενίας, είναι να γράψετε κάτω τις ανάγκες που έχετε και τι ζητάτε απ’αυτόν. Θέλετε φιλοξενία σε linux; Θέλετε γραφικό πίνακα ελέγχου με εφαρμογές; Θέλετε emails ; Θα χρειαστείτε βάσεις δεδομένων; Πόσο χώρο και πόση κίνηση δεδομένων υπολογίζετε;Σίγουρα, εαν είστε αρχάριος, δεν μπορείτε να απαντήσετε σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και θα χρειαστείτε τη δική μας βοήθεια. Μια γενική ερώτηση που θα μας κάνει να γνωρίζουμε πάνω κάτω τις ανάγκες σας, είναι τι είδους website θέλετε να φτιάξετε. Θα είναι eshop; Θα είναι blog; Θα είναι μια απλή παρουσίαση ιστοσελίδας; Με αυτήν την ερώτηση μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες αρχικές προτάσεις.


Επιλογή του καλύτερου hostingΑφού καταλάβατε τις ανάγκες σας, το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσετε το καλύτερο hosting. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πακέτα φιλοξενίας που έχουν δοκιμαστεί από εμάς, καθώς έχουμε στην κατοχή μας πάνω από 100 ιστοσελίδες που διαχειριζόμαστε είτε για εμάς, είτε για πελάτες. Όλα τα πακέτα που θα βρείτε εδώ προτείνονται 100%.Μια καλή εταιρεία web hosting πρέπει να προσφέρει κάποια βασικά πράγματα στον μελλοντικό πελάτη της. Αυτά είναι:


* Αξεπέραστη ποιότητα servers
* Ταχύτατο δίκτυο
* 24ωρη υποστήριξη
* Υποστήριξη εφαρμογών & πίνακα ελέγχου


Αξεπέραστη ποιότητα servers


Η ποιότητα του server που θα φιλοξενηθείτε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Μπορεί να βρεθείτε σε έναν άδειο-από sites- server που να είναι με τελείως χάλια λογισμικό και να έχετε συνεχή προβλήματα ενώ μπορεί το πακέτο φιλοξενίας σας να είναι σε server με αρκετά ακόμα sites και να τρέχει “σφαίρα” καθώς ο server είναι ιδιαίτερα optimized. Έτσι το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι οι servers που θα φιλοξενήσουμε την ιστοσελίδα μας να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και αξιόπιστοι.


Ταχύτατο δίκτυο


Πέρα από τους διακομιστές(servers) μεγάλο ρόλο στη φόρτωση των ιστοσελίδων σας παίζει και το δίκτυο-network. Εαν απευθύνεστε σε Ελληνικό κοινό, προτιμήστε μια εταιρεία που έχει πρόσβαση στο ταχύτατο δίκτυο GR-IX. Σ’αυτό το δίκτυο είναι όλοι οι ISP πάροχοι στην Ελλάδα(OTE,Forthnet,κ.ο.κ.) κι έτσι εξασφαλίζετε ταχύτητατο φόρτωμα των ιστοσελίδων σας. Η Tophost που προτείνουμε και έχουμε δοκιμάσει, προσφέρει όλα τα πακέτα φιλοξενίας πάνω στο δίκτυο GR-IX – έτσι μαζί με τους αξιόπιστους σερβερς που έχει, είστε σίγουροι για την ταχύτατη φόρτωση των ιστοσελίδων σας.24ωρη υποστήριξη


Πολύ θετικό οι γρήγοροι servers και το ταχύτατο δίκτυο, τι να το κάνετε όμως εαν δεν έχετε καθόλου υποστήριξη από την εταιρεία; Φροντίστε η επιλογή παρόχου, να σας εξασφαλίζει και πρόσβαση σε 24ωρη υποστήριξη. Ένα μικρό πρόβλημα που θα έχετε στις 4 το ξημέρωμα,θα ήταν προτιμότερο να λυθεί άμεσα παρά να μεταφερθεί για το επόμενο μεσημέρι.Υποστήριξη εφαρμογών και πίνακα ελέγχουΜε έναν γραφικό πίνακα ελέγχου μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πολύ εύκολη. Το web hosting γίνεται παιχνιδάκι εαν στο πακέτο φιλοξενίας σας έχετε το Plesk. Πρόκειται για τον κορυφαίο πίνακα που μέσα από εικονίδια μπορείτε εύκολα και με μηδενικές γνώσεις να δείτε και να επεξεργαστείτε τα αρχεία σας, να δημιουργήσετε βάσεις δεδομένων, να δημιουργήσετε και να δείτε τα emails σας, να εγκαταστήσετε δημοφιλείς εφαμοργές(π.χ. wordpress) με ένα κλικ, κ.α.ΣύνοψηΤο καλύτερο hosting είναι αυτό που ταιριάζει κατάλληλα στις δικές σας ανάγκες. Η επιλογή ενός παρόχου μπορεί για εσάς να είναι άριστη, όμως για κάποιον άλλον webmaster όχι. Καταγράψτε τις ανάγκες σας και έπειτα μελετήστε όλες τις αξιόπιστες εταιρείες καθώς και τι προσφέρουν. Η tophost(διαβάστε εδώ τη κριτική μας) καλύπτει όλες τις πιθανές ανάγκες που μπορείτε να έχετε, από απλά μικρά websites μέχρι cloud λύσεις και dedicated servers. Σας την προτείνουμε καθώς την έχουμε δοκιμάσει για χρόνια και φιλοξενούμε πάνω από 100 ιστοσελίδες δικές μας καθώς και πελατών.Εαν έχετε απορίες για την επιλογή του πακέτου σας και δε ξέρετε τι να διαλέξετε, μπορείτε να μας αφήσετε ένα σχόλιο με τις ανάγκες σας για να σας βοηθήσουμε άμεσα!

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!