Κατοχύρωση domain name

Πως να κατοχυρώσετε ένα domain name και πως να το ρυθμίσετε

Όλα για μια web παρουσίαση ξεκινάνε από την κατοχύρωση domain name. Αυτό είναι το διαδικτυακό σας όνομα – η ταυτότητά σας. Το domain name είναι η λέξη-φράση που θα πληκτρολογούνε στον browser τους και θα σας βρίσκουνε. Πίσω απ’αυτό το “απλό σύστημα” όμως υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Πρωτίστως θα πρέπει να κατοχυρώσετε το domain name που σας ενδιαφέρει – Η TopHost προσφέρει πολύ χαμηλές τιμές στις κατοχυρώσεις domain και με πλήρη έλεγχο του domain σας.

Έπειτα χρειάζεται να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να βλέπει το πακέτο φιλοξενίας σας.

Όταν κάνετε παραγγελία ένα πακέτο web hosting, ο πάροχος σας στέλνει κάποιες αρχικές σημαντικές πληροφορίες για τον λογαριασμό σας. Μέσα σ’αυτές είναι και οι διακομιστές εξυπηρέτησης ή αλλιώς name servers – π.χ. ns1.yourserver.com & ns2.yourserver.com .

Αυτούς τους nameservers (συνήθως 2) πρέπει να τους βάλετε όταν κατοχυρώνετε το domain σας ή σε όποιο domain θέλετε να προσθέσετε στο πακέτο φιλοξενίας σας εξτρά(addon domain)

Αφού γίνει η ενημέρωση των nameservers, πρέπει να περιμένετε 12-48 ώρες για να γίνει η πλήρη εφαρμογή σε όλους τους ISP παρόχους σε όλο τον κόσμο και να φαίνεται το site σας από την διεύθυνση www.yourdomain.gr

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!