5 λόγοι που αγαπάμε το WordPress
 
Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου(cms). Το αγαπάμε πολύ εδώ στο WebHostingGreece και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει – τουλάχιστον – να γνωρίζουν την ύπαρξη του.
 
Εδώ θα βρείτε 5 λόγους για τους οποίους αγαπάμε τόσο πολύ το WordPress
 
Είναι Δωρεάν!
 
Ας το πούμε άλλη μια φορά, είναι ΔΩΡΕΑΝ!
 
Όταν λέμε δωρεάν εννοούμε εντελώς δωρεάν και είναι όλο ανοιχτού κώδικα. Τι είναι όμως ο ανοιχτός κώδικας; Αυτό σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος είναι ανοιχτός προς τους χρήστες του και μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του.
 
Όλοι μπορούν να συμβάλουν δημιουργώντας ένα πρόσθετο (ονομάζεται Plugin) που θα λειτουργήσει με το WordPress. Υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετα διαθέσιμα στο WordPress  για να διαλέξετε και σίγουρα θα βρείτε ένα που να ταιριάζει ακριβώς στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.
 
Κάθε plugin πραγματοποιεί διαφορετική διεργασία όπως ενέργειες SEO, κάνει την ιστοσελίδα πιο γρήγορη, προσθέτει εξτρά χαρακτηριστικά, κτλ.
 
Το μόνο που θα χρειαστείτε για να τρέξετε την δική σας ιστοσελίδα σε wordpress είναι ένα πακέτο webhosting από κάποια εταιρεία του κλάδου.
 
Στην αρχική μας ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε όλες τις εταιρείες που έχουμε συνεργαστεί και τις προτείνουμε 100%!
 
Βελτιστοποιήστε το SEO σας!
 
Τι ακριβώς εννοούμε με αυτό; Πως μπορεί ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου να μας βοηθήσει με το Seo; Αν χρησιμοποιείται το WordPress γίνεται πολύ εύκολο για το Google να εντοπίσει την ιστοσελίδα και το περιεχόμενο σας και έτσι να κάνει πιο γρήγορα και πιο καλά index την σελίδα σας!
 
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο θετικό του WordPress που δεν απαιτεί επιπλέον κόπο για την βελτιστοποίηση SEO. Αν θέλετε να το προχωρήσετε λίγο παρακάτω, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα plugins που βασίζονται στο SEO όπως το yoast seo. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα θέλετε, πολλά ή έστω ένα. Αυτά σας ενημερώνουν κάθε φορά το τι πρέπει να βελτιστοποιήσετε έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να έχει καλύτερα ranks!
 
Είναι εμφανίσιμο!
 
Το WordPress έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων – templates που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή αν θέλετε και έχετε τις γνώσεις, μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας themes!
 
Είναι επίσης εξαιρετικό στο να έχετε μια σελίδα φιλική για χρήση από κινητό τηλέφωνο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να ανταποκρίνεται και το WordPress σας λύνει τα χέρια σε αυτό το κομμάτι καθώς τα περισσότερα templates είναι responsive σε όλες τις συσκευές (tablets,κινητά, desktops)
 
Ασφάλεια
 
Υπάρχουν πολλοί κακοί τύποι στο διαδίκτυο και χρειάζεται να είστε προστατευμένοι. Με τη βοήθεια κάποιων plugins ο ιστότοπός σας θα είναι ασφαλής ενάντια σε malwares ή α΄λλες επιθέσεις.
 
Σας προτείνουμε οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε ένα pluging ασφάλειας, τουλάχιστον όσον αφορά την προστασία του login – δηλαδή να περιορίζει πόσες φορές μπορεί ένας χρήστης να εισάγει λάθος κωδικό.
 
Νέες απειλές εμφανίζονται κάθε μέρα γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένοι.
 
Ευκολία στη χρήση!
 
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του WordPress. Δε χρειάζεται να γνωρίζετε HTML (αν και είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο και βοηθητικό) για να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας.
 
Εάν δεν έχετε έναν δικό σας προγραμματιστή το WordPress είναι πολύ ευκολότερο για να το μάθετε και να το διαχειρίζεστε μόνοι σας.
 
Ενδεχομένως κάποια στιγμή να προσλάβετε κάποιον προγραμματιστή που θα πρέπει να μάθει το κώδικα σας αλλά με το WordPress δεν αλλάζουν πολλά – αν το έχετε κάνει ξανά στο παρελθόν μπορείτε με ευκολία να το επαναλάβετε.
 
Η κατασκευή ιστοσελίδας σε wordpress είναι μια πολύ εύκολη και –σχετικά- γρήγορη διαδικασία. Ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου γνώσεις προγραμματισμού, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μια ιστοσελίδα σε wordpress!
 
Μέρα με την μέρα, οι γνώσεις σας στο wordpress θα αυξάνονται κι έτσι θα μπορείτε να κάνετε ολοένα και πιο προχωρημένα πράγματα στην ιστοσελίδα σας!

 

 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!