Αλλαγή παρόχου web hosting

 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα χρειαστεί να αλλάξετε μια εταιρεία hosting. Είτε δε σας καλύπτει, είτε έχετε βρει κάτι καλύτερο, είτε οι ανάγκες σας έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που η συγκεκριμένη εταιρεία δε μπορεί να τις ικανοποιήσει.

 

Αυτό βέβαια μπορείτε να το αποφύγετε εάν ακολουθείτε τις οδηγίες και τις προτεινόμενες εταιρείες που σας λέμε εδώ στο WebHostingGreece.gr. Όλα τα πακέτα που σας προτείνουμε είναι 100% δοκιμασμένα και αξιόπιστα, φιλοξενούμε δεκάδες ιστοσελίδες και επίσης είναι πλήρως εξελίξιμα – έτσι εάν οι ανάγκες σας στο μέλλον μεγαλώσουν, μπορείτε να αναβαθμίσετε πολύ εύκολα!
 

Πίσω όμως στη μεταφορά σε νέο πάροχο. Εάν το έχετε πάρει απόφαση ότι θέλετε να αλλάξετε εταιρεία web hosting, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες έτσι ώστε να μεταφερθείτε με ασφάλεια σε νέο περιβάλλον(δείτε ΕΔΩ τα προτεινόμενα πακέτα hosting)
 

Η μεταφορά σε νέο πάροχο δεν είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία όπως αρχικά μπορεί να ακούγεται. Αρχικά, θα πρέπει να κρατήσετε ένα backup από όλον τον λογαριασμό σας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τις βάσεις δεδομένων, τα αρχεία καθώς και τα emails σας. Ένα full backup μπορείτε να το “ζητήσετε” μέσα από τον πίνακα ελέγχου της εταιρείας σας – είτε Plesk, Cpanel,Directadmin,κτλ.
 

Κατά την διαδικασία της μεταφοράς, που μπορεί να διαρκέσει 2-3 ημέρες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, θα πρέπει να έχετε ενεργούς και τους 2 λογαριασμούς για την καλύτερη δική σας ασφάλεια. Αφού αγοράσετε το καινούργιο πακέτο web hosting(σας συνιστούμε να δείτε τα πακέτα φιλοξενίας που προτείνονται από έμπειρους webmasters με δεκάδες ιστοσελίδες) θα επικοινωνήσετε με τον νέο σας πάροχο έτσι ώστε να δείτε εάν αναλαμβάνουν την μεταφορά της ιστοσελίδας σας. Αν αυτό συμβαίνει, εσείς απλά θα ανεβάσετε μέσω ftp το full backup και τα υπόλοιπα θα τα κάνουν αυτοί!
 
Η εταιρεία TOPHOST βοηθάει όλους τους νέους πελάτες, κατά την διαδικασία μεταφοράς της ιστοσελίδας τους, σε αυτούς!
 

Σε διαφορετική περίπτωση έχετε δύο επιλογές.
 

Εάν καινούργιος και παλιός πάροχος χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό και τον ίδιο πίνακα ελέγχου, μπορείτε να κάνετε restore το backup σας μέσα από τον καινούργιο πίνακα ελέγχου. Το κάνετε upload μέσα από την σχετική επιλογή(υπάρχει ειδικό μενού για το restore από full backup) και έπειτα κάνετε επαναφορά.
 

Εάν όμως οι δύο πάροχοι χρησιμοποιούν διαφορετικούς πίνακες ελέγχου, τότε θα πρέπει όλα να γίνουν χειροκίνητα. Η καλύτερη επιλογή που έχετε, για πιο εύκολη και ασφαλή μετάβαση, είναι:
 

  • Ανεβάζετε μέσω ftp το full backup
  • Το κάνετε unzip
  • Κάνετε χειροκίνητα τη δημιουργία των βάσεων δεδομένων και μετά κάνετε import τις βάσεις από το backup που έχετε
  • Μεταφέρετε τα αρχεία των sites, στους αντίστοιχους φακέλους της νέας εταιρείας
  • Ρυθμίζετε τα scripts σας έτσι ώστε να έχουν τις πληροφορίες του νέου σας πακέτου (βάση δεδομένων sql, εσωτερικό path,κτλ)
  • Ρυθμίζετε τα νέα σας emails

 

Μόλις τα έχετε κάνει όλα αυτά, δοκιμάζετε με την προσωρινή εσωτερική διεύθυνση να δείτε εάν η ιστοσελίδα σας παίζει 100% σωστά. Αν όλα είναι οκ, τότε προχωράτε στο τελευταίο βήμα που είναι η αλλαγή των DNS Servers (ή αλλιώς nameservers) στο domain σας.
 

Μέσα σε 12-72 ώρες το site σας θα παίζει από το καινούργιο πακέτο web hosting!
 

Έχετε απορίες σχετικά με την μεταφορά της ιστοσελίδας σας; Γράψτε μας στα σχόλια ώστε να σας βοηθήσουμε!
 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!