Αρκετός κόσμος και ειδικά νέοι άνθρωποι αναζητούν καθημερινά πως θα ξεκινήσουν το δικό τους fashion blog και να γράφουν για όλα τα ενδιαφέροντα της μόδας που τους προσελκύει το ενδιαφέρον, reviews από προϊόντα, προτάσεις από προϊόντα που έχουν δοκιμάσει, κ.ο.κ.
 

Πως όμως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το δικό του blog; Είναι εύκολη διαδικασία η κατασκευή ενός fashion blog; Απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο;
 

Επιλογή ονόματος για το fashion blog
 

Για να ξεκινήσετε το δικό σας blog, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα όνομα για το site σας. Το domain είναι της μορφής domain.gr και έτσι θα σας βρίσκουν οι επισκέπτες σας!
 

Για την κατοχύρωση του ονόματος χώρου(domain) θα πρέπει να επιλέξετε μια εγκεκριμένη εταιρεία.
 

Η TOPHOST είναι η νο1 εταιρεία για domains στην Ελλάδα, οπότε μπορείτε να καταχωρήσετε το domain σας από αυτό εδώ το link.
 

Με την κατοχύρωση του domain, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι το web hosting του blog και η κατασκευή του.
 

Φιλοξενία για fashion blog
 

Ένα fashion blog απαιτεί κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να τρέχει απροβλημάτιστα, 24 ώρες το 24ωρο.
 

Το πρώτο που χρειάζεται είναι γρήγορους και σταθερούς διακομιστές(servers) ώστε η αναπαραγωγή του περιεχομένου προς τους επισκέπτες να είναι συνεχή, δίχως προβλήματα και διακοπές.
 

Το δεύτερο που χρειάζεται ένα fashion blog είναι ένα εύκολο σύστημα διαχείρισης πίνακα ελέγχου όπως είναι το PLESK. Μέσα από τον πίνακα ελέγχου θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τα αρχεία, να ανεβάζετε το υλικό σας, να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, να ρυθμίζετε τα emails,κ.ο.κ.
 

Τρίτο και τελευταίο, καλό είναι το web hosting να γίνεται στην χώρα μας με servers που βρίσκονται στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε σε ταχύτητα στην ιστοσελίδα σας καθώς φορτώνεται πολύ πιο άμεσα και γρήγορα στον επισκέπτη και επίσης κερδίζετε και ένα «πλεονέκτημα» στα οργανικά αποτελέσματα της Google.
 

Όλα αυτά τα συνδυάζει η εταιρεία TOPHOST. Δείτε τα πακέτα φιλοξενίας web hosting και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
 

Για ένα fashion blog που ξεκινάει τώρα, σας προτείνουμε το πρώτο πακέτο web hosting – εάν στο μέλλον οι ανάγκες σας μεγαλώσουν, μπορείτε να αναβαθμίσετε εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσετε αρχεία, ρυθμίσεις,emails,κτλ!
 

Δείτε εδώ όλα τα πακέτα της εταιρείας TOPHOST – της νο1 εταιρείας για hosting & domains.
 

Δημιουργία fashion blog
 

Για την κατασκευή του fashion blog θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα του wordpress. Το wordpress είναι το νο1 λογισμικό για δυναμικά websites & blogs. Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα μέσα από τον πίνακα ελέγχου PLESK που προσφέρει η TOPHOST.
 

Αφού συνδεθείτε στο Plesk, στη διαχείριση εφαρμογών θα βρείτε το CMS WORDRESS όπου μπορείτε να το κάνετε εγκατάσταση αυτόματα με ένα κλικ.
 

Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στην εφαρμογή της TOPHOST δε χρειάζεται να μπλέξετε με περίπλοκες ρυθμίσεις, συνδέσεις με βάση δεδομένων, κτλ.
 

Με ένα κλικ, έχετε έτοιμο το δικό σας fashion blog!
 

Ρυθμίσεις και εξατομίκευση blog
 

Αφού κάνετε εγκατάσταση το wordpress, θα συνδεθείτε στο admin panel με τα στοιχεία που σας εμφάνισε η εφαρμογή, μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση.
 

Εκεί υπάρχουν όλα τα βασικά του wordpress όπως η αλλαγή του template, η προσθήκη άρθρων, οι βασικές ρυθμίσεις,κ.α.
 

Εσείς πρέπει να ξεκινήσετε από την εγκατάσταση ενός ωραίου template. Επιλέξτε Appearance->Themes->Add New και από εκεί μπορείτε να αναζητήσετε ένα template στα μέτρα σας.
Όποιο σας αρέσει μπορείτε να το κάνετε εγκατάσταση – είναι εντελώς δωρεάν!
 

Στα αριστερά υπάρχουν 2 κατηγορίες που πρέπει να σας ενδιαφέρουν. Το ένα είναι τα “posts” και το δεύτερο το “pages”. Τα posts είναι τα άρθρα σας – εκεί μπορείτε να δημοσιεύεται οτιδήποτε θέλετε σε καθημερινή βάση.
 

Το “pages” αναφέρεται συνήθως σε σταθερές σελίδες που θα θέλετε να φτιάξετε και δεν ανανεώνονται συχνά – όπως π.χ. μια σελίδα επικοινωνίας.
 

Ρυθμίσεις μενού

Πέρα από τα άρθρα και τις σελίδες, θα πρέπει να ρυθμίσετε και το μενού της σελίδας σας. Συνήθως το μενού εμφανίζεται πάνω πάνω, ακριβώς κάτω από το λογότυπο. Το μενού ρυθμίζεται από την επιλογή Appearance->Menu
 

Εκεί μπορείτε να προσθέσετε τις σταθερές σελίδες σας ή κάποια άρθρα που θέλετε να έχουν άμεση πρόσβαση οι επισκέπτες σας.
 

Η δημιουργία blog σε wordpress είναι πολύ εύκολη και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, μπορείτε να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα έτοιμη online!
 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χρόνος και αρκετή διάθεση για ψάξιμο, ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας και έτσι όπως επιθυμείτε!
 

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την δημιουργία fashion blog μπορείτε να γράψετε στα σχόλια και θα σας βοηθήσουμε άμεσα!
 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!