Το wordpress είναι ίσως η πλέον δημοφιλή πλατφόρμα για να δημιουργήσετε ένα blog ή ακόμα και μια ολοκληρωμένη επαγγελματική ιστοσελίδα!

 

Προσφέρει όλα όσα θέλει ένας σύγχρονος webmaster : Εργαλεία διαχείρισης, εύκολη διαχείριση αρχείων και template, άμεση δημοσίευση άρθρων και σελίδων, άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις,κ.ο.κ.

 

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του wordpress είναι τα δεκάδες plugins που διαθέτει έτσι ώστε να σας βοηθήσει με το SEO και η ιστοσελίδα σας να ανέβει ψηλά στο Google.

 

Πάμε να μελετήσουμε όμως μερικά από τα καλύτερα SEO tips για wordpress.

 

Yoast SEO – Plugin

 

Το Yoast seo είναι ίσως το πλέον δημοφιλή plugin στην κατηγορία του. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να είναι η σελίδα σας φιλική προς το Google. Σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τα Titles, Description και permalink(slug) από κάθε άρθρο, έτσι ώστε να τα κάνετε όσο πιο συναφή με το περιεχόμενο.

 

Τέλος το Yoast seo plugin σας προσφέρει μερικές ακόμα επιλογές όπως δυνατότητα για XML Sitemaps, αλλαγή στα Breadcrumbs,κ.α.

 

Permalinks – Ρυθμίσεις wordpress

 

Τα permalinks είναι το πως θα εμφανίζονται τα url από τα άρθρα, τις σελίδες και τις κατηγορίες στην ιστοσελίδα σας.

 

Για παράδειγμα ένα permalink είναι το www.site.gr/ονομα-αρθρου όπως και το www.site.gr/onoma-arthrou

 

Πιο σωστά και καλύτερα κατανοητό για το Google είναι τα permalinks να γράφονται στα Greeklish. Επίσης, αποφύγετε την αναγραφή ημερομηνίας του στυλ www.site.gr/2017/02/onoma-arthrou

 

Το wordpress by default έχει permalinks με ημερομηνίες και post name μέσα. Αφαιρέστε την ημερομηνία και κρατήστε μοναχά το post name όπου θα το κάνετε edit κάθε φορά ώστε να είναι στα λατινικά!

 

Επιλέξτε ένα clean design και responsive!

 

Κατά την επιλογή ενός template για wordpress, επιλέξτε κάποιο που ο κώδικάς του να είναι καθαρός και «ελαφρύς». Να μη φορτώνει δηλαδή δεκάδες javascript και άλλα scripts.

 

Επίσης το wordpress theme σας θα πρέπει να είναι responsive – δηλαδή να παίζει το ίδιο σε όλες τις συσκευές και σε όλες τις αναλύσεις οθόνης!

 

Επιλέξτε γρήγορο web hosting!

 

Η ταχύτητα στο web hosting παίζει μεγάλο ρόλο στο seo της ιστοσελίδας σας. Για να ελέγξετε τη ταχύτητα της ιστοσελίδας σας πηγαίνετε στο https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ και κάντε έλεγχο για το δικό σας url.

 

Ακολουθώντας τις συμβουλές της Google θα μπορέσετε να αυξήσετε δραματικά την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και ως αποτέλεσμα να ανέβουν και τα rankings σας στις μηχανές αναζήτησης.

 

Ένα από τα πλέον σημαντικά κριτήρια, αυτό της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας, στηρίζεται πάρα πολύ στο web hosting που θα επιλέξετε. Ο χρόνος απόκρισης του server, όπως αναφέρει και η Google, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρός όταν ένας χρήστης «καλεί» την ιστοσελίδα σας.

 

Επιλέξτε εταιρείες που είναι αξιόπιστες και προσφέρουν επαγγελματικό webhosting και πακέτα φιλοξενίας με αξεπέραστες ταχύτητες. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε γιατί και ποιες εταιρείες προτείνουμε!

 

Κάντε μείωση μεγέθους στις εικόνες σας

 

Αρκετά websites δε κάνουν καθόλου crop ή resize τις εικόνες τους και τις προσθέτουν κατευθείαν στην ιστοσελίδα τους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μια μικρή σε μέγεθος εικόνα, με μέγεθος που θα είχε μια δεκαπλάσια ανάλυση!

 

Πριν το κάθε upload μπορείτε να κάνετε compress τις εικόνες σας, δίχως να χάσετε την ποιότητα της ανάλυσης, στο tinypng.com ή να εγκαταστήσετε το wpsmush Plugin στο wordpress έτσι ώστε να γίνεται αυτή η διαδικασία αυτόματα, κατά το uploading!

 

Γράφετε ποιοτικό περιεχόμενο

Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας, που συμβουλεύουμε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Για να ανέβει το blog σας στο Google και να έχει καλό SEO, θα πρέπει να έχει μόνο ποιοτικό περιεχόμενο. Γράψτε ένα άρθρο μόνο όταν έχετε κάτι να πείτε και όχι όταν πρέπει αναγκαστικά να γράψετε κάτι!

 

Η Google θα εκτιμήσει και θα ανταμείψει το ποιοτικό περιεχόμενο με ανεβασμένη θέση στα rankings, σε σχέση με το διπλότυπο ή κακό περιεχόμενο που θα το ρίξει στις τελευταίες θέσεις!

 

Εσείς ποια μυστικά έχετε για το SEO του wordpress site σας;