fthino hostingΠου θα βρείτε Ελληνικό Hosting, σε χαμηλές τιμές;

 

Το Web Hosting στην Ελλάδα είναι η αλήθεια ότι βρίσκεται σε συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, κατά βάση χάρις στις πολύ καλές υποδομές δικτύου που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας, έχουν ανέβει επίπεδο και πλέον ανταγωνίζονται ευθέως τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
 

Αυτή η ανάπτυξη όμως στις τεχνολογικές υποδομές, έχει φέρει και μια «έκρηξη» εταιρειών στο χώρο του web hosting με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η επιλογή του κατάλληλου παρόχου.
 

Πως μπορείτε να βρείτε φθηνό web hosting που ταυτόχρονα να είναι και αξιόπιστο, με εξαιρετικές υπηρεσίες καθώς και υποστήριξη «που τα σπάει» ;
 

Στο WebHostingGreece έχουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε!

 

Hosting Τιμές 
 

Οι τιμές γενικά στο web hosting ξεκινάνε από χαμηλά επίπεδα της τάξης των 3-10€ / μήνα για τα αρχικά πακέτα φιλοξενίας. Οι περισσότερες ιστοσελίδες δε χρειάζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις στο πακέτο τους – οπότε θα ήταν κρίμα και άδικο να αγοράσετε ένα πακέτο hosting με περισσότερα χαρακτηριστικά απ’ ότι χρειάζεστε και να πληρώνετε αρκετά παραπάνω χρήματα.
 

Από τα στατιστικά που έχουμε για πάνω από 2500 ιστοσελίδες, οι περισσότερες χρησιμοποιούν 800-2000mbytes χώρο στο δίσκο ενώ δε χρειάζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις σε εφαρμογές, προγράμματα κτλ.
 

Ο μέσος χρήστης έχει ανάγκη από έναν γραφικό πίνακα ελέγχου(όπως το Plesk) , άμεση τηλεφωνική και 24ωρη υποστήριξη μέσω email σε οτιδήποτε χρειαστεί καθώς και η ιστοσελίδα του να είναι γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις – και όλα αυτά σε ένα φθηνό hosting!
 


 

Το καλύτερο Hosting στην Ελλάδα
 

Πως θα βρείτε όμως όλα αυτά, σε μια εταιρεία; Υπάρχουν εταιρείες hosting ώστε να συνδυάζουν ποιότητα υπηρεσιών και εξυπηρέτηση;
 

Όπως γράψαμε και στον πρόλογο, υπάρχουν πολλές αξιόλογες Ελληνικές εταιρείες hosting. Το «πρόβλημα» είναι να βρείτε την κατάλληλη εταιρεία web hosting για εσάς και τις ανάγκες που έχετε.
 

Καθώς κάθε χρήστης έχει διαφορετικά κριτήρια και άλλες ανάγκες για τη φιλοξενία του site του, μια εταιρεία που είναι καλή για μια ιστοσελίδα και έναν webmaster αντίστοιχα, ίσως να μην είναι τόσο καλή για μια άλλη που έχει διαφορετικά κριτήρια και ανάγκες.
 

Αυτό συνήθως συμβαίνει με τις μικρές εταιρείες hosting και τα προκαθορισμένα πακέτα hosting που προσφέρουν, δίχως να μπορούν να τα παραμετροποιήσουν και να προσφέρουν εξατομικευμένες ανάγκες στους πελάτες τους.
 

Σε μεγάλες εταιρείες hosting, αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει – εάν μια εταιρεία είναι καλή για μια ιστοσελίδα θα είναι αντίστοιχα και για μια άλλη, καθώς οι servers της είναι πλήρως βελτιστοποιημένοι και κατάλληλοι για κάθε τύπο ιστοσελίδας.
 

Μια εταιρεία πρότυπο που προσφέρει ίσως το καλύτερο hosting στην Ελλάδα, είναι η TopHost. Με πακέτα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες χρηστών, optimized servers και φυσικά εξαιρετική υποστήριξη πελατών.

 

WordPress Hosting Ελλάδα
 

 Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε hosting ένα wordpress website ;
 

Αναφέρουμε το wordpress hosting ως ξεχωριστή υπηρεσία, καθώς η πλειονότητα των χρηστών που δημιουργεί μια δυναμική ιστοσελίδα(blog, news magazine, κάποια εφαρμογή,κτλ) χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του wordpress για τις ανάγκες της.
 

Έτσι οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν την καλύτερη φιλοξενία για το wordpress site τους.
 

Οι απαιτήσεις μιας δυναμικής φιλοξενίας – όπως του wordpress – διαφέρουν(ελάχιστα) από τις απαιτήσεις μιας στατικής ιστοσελίδας.
 

Θα πρέπει να προσέξετε ο πάροχός σας, στα πακέτα hosting να προσφέρει υποστήριξη για δυναμικές ιστοσελίδες καθώς επίσης και php & mysql. Εφόσον πληρεί αυτά τα κριτήρια, θα μπορέσετε να φιλοξενήσετε την wordpress ιστοσελίδα σας δίχως πρόβλημα.
 

Εάν διαθέτει και κάποιο πρόγραμμα όπου κάνει αυτόματη εγκατάσταση το wordpress(όπως αυτό που περιλαμβάνεται στον πίνακα ελέγχου της TopHost, δωρεάν) τότε ακόμα καλύτερα για εσάς καθώς γλιτώνετε χρόνο από το να δημιουργείτε μόνοι σας βάσεις δεδομένων, να τις ρυθμίζετε, να ανεβάζετε το wordpress, να κάνετε εγκατάσταση, κ.ο.κ
 

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για ένα απροβλημάτιστο wordpress hosting χρειάζεται μια αξιόπιστη εταιρεία webhosting καθώς και να περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου(όπως το Plesk) για να μπορείτε να κάνετε εύκολα, γρήγορα και αυτόματα την εγκατάσταση του προγράμματος, δίχως απαραίτητες γνώσεις!
 


 

Φιλοξενία ιστοσελίδων κόστος & τιμές
 

Αφού μάθατε σχετικά με το φθηνό hosting, το τι πρέπει να προσέξετε σε μια εταιρεία web hosting καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του wordpress hosting, ήρθε η ώρα της αγοράς του πακέτου σας.
 

Υπάρχουν αρκετές γνωστές και μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε άλλον κλάδο της τεχνολογίας και λόγω του ονόματός τους προσφέρουν υπηρεσίες hosting καθώς και εταιρείες που προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίες διαδικτύου όπως hosting & domains.
 

Στη πρώτη περίπτωση υπάρχει το web hosting του ΟΤΕ (ή πλέον φιλοξενία ιστοσελίδων COSMOTE). Πρόκειται για υπηρεσίες διαδικτύου από το τμήμα web της COSMOTE(πρώην OTE HOSTING).
 

Προσωπική μας άποψη είναι πως τα πακέτα hosting είναι αρκετά outdated, δεν έχουν ανανεωθεί στις ανάγκες της αγοράς και σίγουρα τα παρεχόμενα εργαλεία προς τους νέους webmasters, δεν είναι καθόλου επαρκή.
 

Πρόκειται όμως για μια εταιρεία που προσφέρει απευθείας σύνδεση στο GR-IX δίκτυο και θα έχετε αρκετά καλές ταχύτητες στην ιστοσελίδα σας.
 

Το κόστος για τις υπηρεσίες Ote Web Hosting είναι αρκετά υψηλό – ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Ποια εταιρεία να επιλέξω άρα;
 

Αποκλείοντας μια μεγάλη εταιρεία με εμπειρία στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών(αλλά όχι τόσο καλή φήμη στο κομμάτι του retail web hosting) η επόμενη επιλογή που συνδυάζει όλα τα κριτήρια(άριστα πακέτα φιλοξενίας, υποστήριξη, υποδομές και καταπληκτικές τιμές για φθηνό hosting) είναι η εταιρεία TopHost.
 

Προσφέρει web hosting υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, έχει εξαιρετικούς σέρβερς πλήρως ανανεωμένους και επίσης διασύνδεση με το GR-IX δίκτυο – που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει αμέσως!
 

Τέλος, η εταιρεία TopHost παρέχει επίσης γραφικό πίνακα ελέγου Plesk όπου μέσα απ’αυτό online μπορείτε να κάνετε σημαντικά πράγματα για την ιστοσελίδα σας όπως έλεγχο και δημιουργία emails, διαμόρφωση αρχείων, άμεση και εύκολη εγκατάσταση με 1 κλικ εφαρμογών όπως το wordpress,joomla,κτλ.
 

Επίσης προσφέρει και δωρεάν online sitebuilder για όσους χρήστες θέλουν να φτιάξουν δωρεάν και μέσα από μερικά βήματα 1-2-3 τη δικιά τους σελίδα στο ίντερνετ!
 

Δείτε εδώ τα πακέτα της εταιρείας TopHost και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μη ξεχνάτε πως αν οι ανάγκες σας μεγαλώσουν, μπορείτε εύκολα να αναβαθμίστε δίχως να χάσετε αρχεία,κτλ. Οπότε επιλέξτε αποκλειστικά το πακέτο αυτό που ταιριάζει στις τωρινές σας ανάγκες.
 

paketa web hosting tophost
 

Έχετε ερωτήσεις γύρω από το φθηνό και αξιόπιστο hosting ; Θέλετε κάποιες προτάσεις; Είμαστε εδώ για εσάς!