Όταν πρόκειται για SEO και προώθηση ιστοσελίδων, τότε οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές. Μια από αυτές που συνήθως δεν δίνεται ιδιαίτερα βαρύτητα, είναι η επιλογή παρόχου web hosting.

 

Τις περισσότερες φορές είναι από τα τελευταία που σκέφτεται ένας μελλοντικός webmaster.

Όμως αυτό είναι τελείως λάθος!

Η εταιρεία webhosting και το είδος φιλοξενίας που θα επιλέξετε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στα rankings της ιστοσελίδας σας στο Google και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.

 

Η εταιρεία που σας φιλοξενεί μπορεί είτε να ανεβάσει τα rankings σας με κάποια σημαντικά στοιχεία που διαθέτει (ασφάλεια sites, γρήγορες ταχύτητες,κ.ο.κ.) ή να καταστρέψει εντελώς την ιστοσελίδα σας.

 

Προφανώς και θέλετε το πρώτο σενάριο!

 

Πάμε να δούμε όμως 5 τρόπους που μια εταιρεία hosting επηρεάζει την ιστοσελίδα και το seo σας.

 

  1. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας!

 

Για την Google αλλά και για όλες τις μηχανές αναζήτησης, η ταχύτητα που φορτώνει η ιστοσελίδα σας είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο κατάταξης!

 

Όσο ταχύτερα φορτώνει η σελίδα σας, τόσο καλύτερα θα τοποθετηθεί στα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

 

Φυσικά και η γρήγορη ταχύτητα μιας ιστοσελίδας από μόνη της δεν μπορεί να ωθήσει το website σας στα πρώτα αποτελέσματα, όμως σίγουρα θα βοηθήσει αν έχετε ήδη μια ιστοσελίδα και θέλετε να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας!

 

Μια αργή ιστοσελίδα οδηγεί σε εκνευρισμό των χρηστών καθώς έχουν μια πολύ κακή εμπειρία χρήσης.

 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούν μεγάλο ποσοστό bounce rate – δηλαδή να επισκέπτονται μόλις μια σελίδα και να την κλείνουν αμέσως.

 

  1. Απώλεια δεδομένων

 

Σίγουρα δε θα θέλετε ποτέ να το ζήσετε, όμως υπάρχει η περίπτωση όλη σας η ιστοσελίδα να καταστραφεί και να μην υπάρχει τίποτα online!

 

Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς η εταιρεία που σας φιλοξενεί μπορεί να δεχτεί μια επίθεση από hackers και να είναι ευάλωτη σε κάποια κενά ασφαλείας.

 

Αν τα αρχεία και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας χαθεί, τότε αυτομάτως θα χάσετε και όποια καλά rankings έχετε στην Google και όλες τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

 

Για να μην συμβεί αυτό, προσέξτε να επιλέξετε μια καλή εταιρεία webhosting που προσέχει τα δεδομένα σας και κρατάει πάντα backup ασφαλείας.

 

  1. Πιστοποιητικό SSL

 

Ένα πιστοποιητικό ασφαλείας SSL αυξάνει την εμπιστοσύνη στην ιστοσελίδα σας τόσο προς τους επισκέπτες σας όσο και προς τις μηχανές αναζήτησης.

 

Εάν δεν έχετε πιστοποιητικό ασφαλείας και – ειδικά – αν δέχεστε πληρωμές ή έχετε data entry από τους επισκέπτες σας, τότε σίγουρα η Google δε θα σας εμπιστευτεί!

 

Από το 2014 η Google έχει παραδεχτεί πως το πιστοποιητικό SSL αποτελεί παράγοντα κατάταξης για αρκετές ιστοσελίδες.

 

  1. Το uptime μετράει!

 

Καμία εταιρεία δε μπορεί να εγγυηθεί 100% uptime. Ακόμα κι αν φιλοξενήστε σε διαφορετικούς διακομιστές και σε cloud υπηρεσίες, μπορεί κάτι να γίνει και ταυτόχρονα να πέσουν όλοι οι διακομιστές που σας φιλοξενούν.

 

Όμως αυτό μπορεί να συμβεί πολύ σπάνια και σε συχνότητα μικρότερα από μια φορά τα δέκα χρόνια.

 

Αντίθετα, αν φιλοξενήστε σε κάποια μικρή εταιρεία που δεν έχει backup λύσεις, τότε το uptime σας μπορεί να είναι αρκετά μικρότερα από 99.99% κάθε μήνα.

 

Το downtime στην ιστοσελίδα σας έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην εμπειρία του χρήστη όσο και στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.

 

Επιλέξτε μια εταιρεία που εγγυάται μέσω SLA 99.99% uptime το λιγότερο κάθε μήνα!

 

  1. Τοποθεσία server

 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα προηγούμενα άρθρα, η τοποθεσία του server παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

 

Αν η ιστοσελίδα σας απευθύνεται στην Ελλάδα ή/και την Ευρώπη, τότε θα πρέπει να επιλέξετε web hosting με servers στην Ελλάδα.

 

Η φιλοξενία ιστοσελίδων στην Ελλάδα θα έχει πολλαπλά οφέλη όπως γρηγορότερη ταχύτητα στους επισκέπτες από την Ευρώπη καθώς και καλύτερα τοπικά αποτελέσματα στο Google σε αυτά τα μέρη!

paketa web hosting tophost

Πως θα επιλέξετε όμως την κατάλληλη SEO web hosting εταιρεία;

 

Μια εταιρεία web hosting για να είναι κατάλληλη για την ιστοσελίδα σας, δε χρειάζεται να σας παρέχει δεκάδες εργαλεία SEO όπως κατοχύρωση σε καταλόγους, μηχανές αναζήτησης, κτλ.

 

Αυτά τα εργαλεία είχαν αξία τα προηγούμενα χρόνια, όχι όμως τώρα.

 

Αυτό που θα πρέπει να βρείτε στην επόμενη εταιρεία web hosting  είναι να πληροί τα κριτήρια που σας αναφέραμε πιο πάνω.

 

Με βάση την άνω των 10 ετών εμπειρία μας στο web hosting και στο SEO, η Ελληνική εταιρεία TOPHOST παρέχει όλα όσα χρειάζονται ώστε η ιστοσελίδα σας να απολαμβάνει υψηλά rankings στις μηχανές αναζήτησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ TOPHOST

 

Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες σας, το πακέτο που σας ταιριάζει.

 

Συνήθως οι περισσότεροι αρχάριοι ή μέσοι χρήστες επιλέγουν το πρώτο ή δεύτερο πακέτο φιλοξενίας.

 

Αυτά τα 2 πακέτα είναι κατάλληλα για να δημιουργήσετε BLOG σε wordpress ή σε όποια άλλα πλατφόρμα επιθυμείτε καθώς και για να φτιάξετε την δική σας δυναμική ή στατική ιστοσελίδα από το μηδέν, χωρίς επιπρόσθετες γνώσεις.