Κάθε επιχείρηση είναι μοναδική και ιδιαίτερη, ειδικά πάνω στις διαδικτυακές τις ανάγκες και την παρουσία της στο διαδίκτυο.
 

Ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητες της κάθε επιχείρησης, αντίστοιχα ποσά θα ξοδευτούν για το web hosting της εταιρείας και γενικά όλη την web παρουσία.
Οι μικρές εταιρείες δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις γύρω από την φιλοξενία των ιστοσελίδων τους και δεν απαιτούν χαρακτηριστικά που οι μεγάλες εταιρείες θα τα ήθελαν ως στάνταρ.
Τα ίδια πράγματα μπορούμε να πούμε και για τις ανάγκες για κατασκευή ιστοσελίδων μιας μικρής εταιρείας έναντι μιας μεγαλύτερης. Και εκεί οι ανάγκες είναι διαφορετικές.
Παρακάτω αναλύονται τα χαρακτηριστικά εκείνα που χρειάζεται μια μικρή εταιρεία από τον πάροχο web hosting που εμπιστεύεται.
 

24/7 τεχνική υποστήριξη
 

Για όλους ανεξαιρέτους, η 24ωρη υποστήριξη 7 ημέρες την εβδομάδα είναι *must* και απαίτηση που πρέπει να έχετε από τον πάροχο web hosting. Όταν πρόκειται για υπηρεσίες, πόσο μάλλον υπηρεσίες διαδικτύου, κάθε καταναλωτής και κάθε εταιρεία ψάχνει για ένα αξιόπιστο provider. Η 24ωρη υποστήριξη από τον πάροχο είναι ζωτικής σημασίας καθώς όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και οι ιστοσελίδες της εταιρείας να μην έχουν προβλήματα και downtime.
 

Downtime – Προβλήματα Server
 

Ακόμα και ένα μικρό πρόβλημα στον σερβερ, μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητικό και για την πιο μικρή επιχείρηση. Κανένα site και κανένας webmaster δε θέλει οι ιστοσελίδες του να είναι “down”. Ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στην ιστοσελίδα ή -στην χείριστη περίπτωση- που ο server δεν είναι προσβάσιμος, μπορούν να σταθούν καθοριστικοί παράγοντες ώστε να χαθεί κάποια πώληση. Είναι ζωτικής σημασίας άρα να εξασφαλίσει η κάθε επιχείρηση ότι ο πάροχος web hosting που εμπιστεύτηκε προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες 24/7 – εκτός μεγάλων και μη προβλέπομενων προβλημάτων που μπορούν να τύχουν παντού..
 
Το καλύτερο hosting, στην TOPHOST!
 
Λογισμικά και προγράμματα online
 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάξετε στην εταιρεία web hosting που θα επιλέξετε, είναι τι πρόγραμμα διαθέτει στον πίνακα ελέγχου της για online και εύκολη εγκατάσταση. Ένας ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρείας δεν μπορεί να σπαταλάει χρόνο για δύσκολη εγκατάσταση προγραμμάτων μέσω εντολών ή να δαπανά χρήματα για να γίνουν αυτές οι δουλειές από κάποιον επαγγελματία. Έτσι, θα πρέπει να φροντίσει ο provider του να έχει ένα online πακέτο προγραμμάτων όπου με ένα κλικ θα γίνονται εγκατάσταση τα προγράμματα που επιθυμεί, όπως wordpress, joomla, προγράμματα eshop, κτλ
 

Εργαλεία για σχεδιασμό ιστοσελίδας
 

Επειδή το budget μιας μικρής εταιρείας είναι αρκετά συρρικνωμένο, δε μπορεί να διαθέσει αρχικά χρήματα για μια επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας. Έτσι, επιλέγοντας έναν web hosting πάροχο που προσφέρει μαζί με το πακέτο φιλοξενίας και εργαλεία σχεδιασμού ιστοσελίδας, μπορεί να φτιάξει μόνη της online την ιστοσελίδα, να προσθέσει εικόνες, προϊόντα καθώς και φόρμα επικοινωνίας. Έτσι χωρίς κόστος θα η μικρή εταιρεία θα έχει την πρώτη της online παρουσία.
 

Γρήγοροι σερβερς
 

Όπως αναφέραμε και στην 2η παράγραφο, σχετικά με το uptime των servers, πέρα απ’αυτό οι σερβερς θα πρέπει να είναι και γρήγοροι – να μην είναι υπερφορτωμένοι. Αυτό θα έχει αντίκτυπο τόσο στους επισκέπτες σας όσο και στην καλύτερη κατάταξη στο Google. Για τον λόγο αυτό, επιλέξτε εταιρείες που έχουν γρήγορους και μη υπερφορτωμένους σερβερς που φιλοξενούνται σε ασφαλή datacenter στην Ευρώπη.

 
Το καλύτερο hosting, στην TOPHOST!
 

Αν σας άρεσε, κοινοποιήστε!