Ote Cosmote web hosting

Ote – Cosmote web hosting
 
Σκέφτεστε να αγοράσετε OTE / Cosmote web hosting ; Διαβάστε αυτό το άρθρο πριν την αγορά σας!
 
Ο ΟΤΕ(Cosmote) προσφέρει υπηρεσίες web hosting εδώ και δεκαετίες. Πριν από αρκετά χρόνια, οι υπηρεσίες απευθυνόταν μόνο σε εταιρείες και εταιρικούς πελάτες της εταιρείας. Πλέον, ο καθένας μπορεί να παραγγείλει web hosting ote. Πως όμως είναι οι υπηρεσίες hosting της νο1 εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας μας;

 

Υπηρεσίες ΟΤΕ / Cosmote web hosting

Ο ΟΤΕ προσφέρει 2 διαφορετικές υπηρεσίες hosting. Μια με 2 πακέτα hosting σε λογισμικό linux και αντίστοιχα μια υπηρεσία σε λογισμικό windows, με 2 διαφορετικά πακέτα και χαρακτηριστικά. Απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες και σε επαγγελματικές ιστοσελίδες.

 

Πλεονεκτήματα από την υπηρεσία web hosting ote

Το πλεονέκτημα που θα έχετε με την αγορά μιας υπηρεσίας hosting από τον ΟΤΕ, θα είναι ότι θα φιλοξενήστε απευθείας στο datacenter του ομίλου. Τι σημαίνει αυτό; Γρήγορες ταχύτητες τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός καθώς υπάρχει απευθείας σύνδεση με όλους τους ISP. Όμως, πέρα από αυτό το πλεονέκτημα(το οποίο τα τελευταία χρόνια και οι υπόλοιπες εταιρείες web hosting το έχουν αντισταθμίσει και θα σας εξηγήσουμε πιο κάτω πως) η υπηρεσία OTE web hosting έχει αρκετά μειονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών της.

 

Μειονεκτήματα υπηρεσίας web hosting OTE
 
Τα πακέτα του ΟΤΕ στη φιλοξενία ιστοσελίδων είναι αρκετά «παλιά» – τα χαρακτηριστικά που προσφέρει και οι αναγραφόμενες τιμές ανήκουν σε άλλη δεκαετία. Για παράδειγμα τα πακέτα web hosting, τόσο σε linux όσο και σε windows, προσφέρουν χώρο στο δίσκο 500mb( το πρώτο πακέτο) ενώ ο χώρο για τις βάσεις δεδομένων mysql είναι μόλις 100mbyte. Αυτοί οι περιορισμοί και αυτά τα χαρακτηριστικά, ανήκαν σε προηγούμενα χρόνια που τα κόστη ήταν ιδιαίτερα υψηλά στο hardware. Πλέον, με τις τιμές να έχουν πάρει την κατιούσα, αυτές οι τιμές είναι αρκετά υψηλές και τα χαρακτηριστικά outdated.

 

Ένα άλλο μειονέκτημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια ο ΟΤΕ το αναβάθμισε και έφτιαξε ένα καλό προϊόν, είναι ο πίνακας ελέγχου. Δυστυχώς τόσα χρόνια ο πίνακας ελέγχου ήταν αρκετά παλιός για τα δεδομένα της εποχής και μόνο δυσκόλευε τους χρήστες. Πλέον με την αναβάθμιση τα πράγματα κάπως έχουν φτιάξει και επιπλέον προσφέρονται αρκετά εργαλεία όπως κατασκευαστής ιστοσελίδων – εργαλείο που άλλες εταιρείες όπως π.χ. η TOPHOST το πρόσφερε εδώ και χρόνια ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα πακέτα σχεδόν.

 

Να προτιμήσω το OTE / COSMOTE web hosting ή όχι;
 
Γνώμη μας είναι ότι εάν δεν χρειάζεστε κάποια custom εφαρμογή όπως cloud server, colocation στο datacenter ή ενοικίαση σέρβερ, τότε για απλό πακέτο web hosting υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές επιλογές από Ελληνικές εταιρείες.

 

Είναι γρήγορες οι άλλες εταιρείες web hosting
 
Αρκετές εταιρείες πλέον συνδέονται απευθείας στο δίκτυο GR-IX. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν απευθείας σύνδεση με όλους τους Ελληνικούς ISP και άμεση διασύνδεση με το εξωτερικό. Οπότε ναι, θα έχετε ένα γρήγορο hosting όποια Ελληνική εταιρεία και να επιλέξετε, αρκεί να έχει γρήγορους servers, μη υπερφορτωμένους και φυσικά η φιλοξενία να γίνεται στην Ελλάδα.

 

Ποια εταιρεία μου προτείνετε;
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας προτείνουμε την Ελληνική εταιρεία TOPHOST για μια γρήγορη εμπειρία hosting. Με σέρβερς στην Ελλάδα, απευθείας συνδεδεμένους με το δίκτυο GR-IX, η εμπειρία σας στο web hosting θα απογειωθεί!

 

Δείτε εδώ τα πακέτα web hosting της tophost.