Εκατομμύρια ιστοσελίδες γεμίζουν το διαδίκτυο καθημερινά – έχετε αναρωτηθεί όμως πόσες είναι σωστές, δίχως βασικά λάθη; Ακόμα και μερικοί από τους μεγαλύτερους ιστότοπους θα μπορούσαν να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήστης στον επισκέπτη!

 

Για να έχετε μια ιστοσελίδα συνέχεια στην κορυφή και τον αναγνώστη προσηλωμένο, θα πρέπει να παρέχετε συνέχεια νέο και καινοτόμο περιεχόμενο και να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό.

 

Υπάρχουν όμως 3 σημαντικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι webmasters και οδηγούν την ιστοσελίδα τους σε αργό θάνατο! Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά..

 

  • Παλιό και αργό site

 

Πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων πιστεύουν πως αν κάτι δε χαλάσει στην ιστοσελίδα, δεν χρειάζεται να αλλάξει. Μια αντίληψη που είναι τελείως λάθος καθώς οι ιστοσελίδες θα πρέπει να ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σκεφτείτε την ιστοσελίδα σας ως την βιτρίνα προς τον έξω κόσμο – θα θέλατε η βιτρίνα του καταστήματός σας να είναι πάντα η ίδια; Ο κόσμος θα βαριόταν..

 

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με την ιστοσελίδα σας. Οι παλιές μορφές κατασκευής ιστοσελίδας όπως flash κτλ έχουν δώσει τη θέση τους σε καινούργιες τεχνολογίες όπως το HTML5, τα έτοιμα CMS τύπου wordpress,κ.ο.κ.

 

Στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο πλέον κάποιος να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα μόνος του αρκεί να έχει τις απαραίτητες, ελάχιστες, γνώσεις υπολογιστή.

 

Πέρα από το παλιό site, όσον αφορά το design και την τεχνολογία του, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Μια αργή ιστοσελίδα θα δημιουργήσει μεγάλο bounce rate για τους επισκέπτες σας οι οποίοι μόλις ανοίγουν την σελίδα σας θα την κλείνουν αμέσως καθώς θα αργεί να φορτώσει.

 

Μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας παίζει ο web hosting πάροχος που θα επιλέξετε. Εάν κατασκευάζετε μια ιστοσελίδα με προσανατολισμό το Ελληνικό κοινό, τότε προτιμήστε μια ελληνική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως την TOPHOST.

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η νο1 στο χώρο της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Ευρωπαϊκά.

 

Δείτε τα πακέτα της εταιρείας ΕΔΩ.

 

Όσο πιο γρήγορη η ιστοσελίδα σας, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα κρατήσετε για μεγαλύτερη ώρα στη σελίδα σας. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζεται από την ταχύτητα φόρτωσης του site σας είναι τα rankings στο Google. Ο αλγόριθμος της Google δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ταχύτητα που φορτώνει μια ιστοσελίδα και την ανταμείβει με bonus – δηλαδή καλύτερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης!

 

[Δείτε επίσης: Πως επηρεάζει η ταχύτητα της σελίδας σας τα αποτελέσματα της Google]

 

  • Ιστοσελίδα μη φιλική προς τα κινητά και τα tablet

 

Πλέον, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του διεθνές browsing, γίνεται από τα κινητά και τα tablets. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι βελτιστοποιημένη για αυτή τη τεχνολογία, τότε αυτομάτως θα χάνετε τους μισούς και παραπάνω επισκέπτες. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει αυτόματα να καταλαβαίνει σε τι ανάλυση οθόνης εμφανίζεται και αντίστοιχα να προσαρμόζεται έτσι ώστε να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστης στον επισκέπτη.

 

Μια ιστοσελίδα που τα περιθώριά της είναι μεγάλα ή δε ταιριάζει 100% σε μια οθόνη κινητού, σίγουρα δεν αποτελεί δέλεαρ για τον επισκέπτη ώστε να συνεχίσει την περιήγηση.

 

  • Μη χρήσιμο περιεχόμενο ή δυσκολονόητο

 

Το παν πλέον στο ίντερνετ είναι το περιεχόμενο. Ένα καλό περιεχόμενο μπορεί κυριολεκτικά να εκτοξεύσει την ιστοσελίδα σας. Αντιστοίχως όμως, ένα κακό περιεχόμενο ή μη χρήσιμο, μπορεί να την καταστρέψει.

 

Εάν δεν έχετε να γράψετε κάτι καινούργιο ή κάτι που δε θα βρει ο αναγνώστης 100 φορές σε άλλες ιστοσελίδες, τότε απλά μην γράψετε τίποτα! Γράψτε μόνο όταν έχετε κάτι να πείτε!

 

Προσπαθήστε τα κείμενά σας να είναι απλά και να καταλαβαίνονται από όλους τους επισκέπτες. Κάθε άρθρο σας δε θα πρέπει να διαβάζεται σε παραπάνω από 3 λεπτά – εύκολα και χωρίς δεύτερη ανάγνωση!

 

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές έτσι ώστε να χτίσετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα, όχι μόνο για τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα.

 

Μια σωστή ιστοσελίδα χτίζετε σε σωστά θεμέλια και από εκεί αναπτύσσετε έπειτα.